Jet set

Snoop Dogg odriče se zaštitnog znaka

Reper i hip-hop zvijezda Snoop Dogg (52) najavio je da će prestati pušiti marihuanu.

FOTO: EPA-EFE/SANDER KONING
FOTO: EPA-EFE/SANDER KONING

Umjetnik je ovo objavio na društvenim mrežama. U jednom postu kaže:

“Nakon dugog razmatranja i razgovora sa svojom porodicom, odlučio sam da prestanem pušiti.”

Muzičar je dodao: “Molim vas da poštujete moju privatnost u ovom trenutku.” Ovaj 52-godišnjak je šutio o pozadini svoje odluke.

Njegovi pratioci i fanovi bili su podijeljeni u mišljenjima, neki očigledno nisu baš vjerovali Snoop Dogovim riječima i šalili su se na račun njegove iznenadne apstinencije. Prema medijskim izvještajima, Rohan Marley, 51, sin legendarnog reggae pjevača Boba Marleyja (1945-1981), prokomentarisao je:

“Nema više roštilja kod ujaka… roštilj je nestao za sezonu.”

Međutim, i drugi korisnici su prijavili loša iskustva i zdravstvene probleme, poput plućne embolije, zbog konzumiranja marihuane. Još jedan korisnik na Instagramu proslavio je Snoop Dogga zbog toga što je javno objavio da daje otkaz – posebno s obzirom na to da je zaradio toliko novca od zaštitnog znaka.

Tokom njegove karijere, pušenje marihuane postalo je zaštitni znak Snoop Dogga, a mnoge njegove poslovne odluke i pojavljivanja u medijima su se vrtjeli oko droge. Prema medijskim izvještajima, on je 2002. godine također najavio da će konačno prestati koristiti marihuanu. Međutim, ovo nije dugo trajalo.

Umjetnik, koji je uspješan od ranih 1990-ih i koji se smatra jednim od najbogatijih repera na svijetu, 2013. je za magazin “GQ” rekao da svaki dan popuši 80 bluntova, listova duhana napunjenih marihuanom.

Prihvati notifikacije