Region

SNIMLJEN JEZIV NAPAD VRANA Obrušile na djevojku, ona vrištala i bježala, pa pala: Uradila je baš ono što nikako ne treba! (VIDEO)

Vrisak jedne djevojke odzvanjao je Ulicom Blagoja Parovića u Nišu, kada su je napale vrane! Osim nje, neko je sa obližnjeg prozora snimio "napad vrana" na bar još dva muškarca.

Napad vrana u Nišu
FOTO: INSTAGRAM/NISHNOCU_OFFICIAL / SCREENSHOT

Najmanje dvije ptice okomile su se na djevojku. Pošto se dala u bijeg, pala je u žbunje kraj pješačke staze. Ona je pokušala da se odbrani mašući parčetom papira koji je držala u ruci. A prema riječima stručnjaka, to je baš ono što nikako ne treba raditi, jer vrane tada postaju još agresivnije!

Napad vrana u Nišu
FOTO: INSTAGRAM/NISHNOCU_OFFICIAL / SCREENSHOT

Starijeg gospodina napale su dok je prelazio pješački prelaz. Dok je rukom prelazio preko glave, gledao je put drveća gde su se vrane sklonile. Djeluje da niko nije ozbiljnije povrijeđen, piše blic.rs.

Napadi vrana učestali

Napadi vrana nisu rijetkost u ovo doba godine. Napadaju u blizini gnjezda, a kako se navodi na snimku, jedno ptiče je ispalo iz gnjezda, pa su se zato okomile na ljude. Tokom maja, mladunci dobijaju perje i uče da lete, pa se desi i da ispadnu iz gnjezda.

Osim na drveću, gde je uobičajeno da se gnjezde, njihovih gnjezda ima i na dalekovodima i sličnim mjestima.

Dobra vijest je da ovakvi “ispadi” vrana traju desetak dana, pa se pripazite kada čujete upozoravajuće gakanje.