BiH

Slijedi parnični postupak: Sud odbio žalbu Sebije Izetbegović

Kantonalni sud u Sarajevu donio je još 27. jula ove godine rješenje kojim se odbija žalba advokatskog tima direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović na odluku Općinskog suda.

Sebija Izetbegović
FOTO: BOSNAINFO

Općinski sud je, podsjetimo, odbio zahtjev o donošenju mjere osiguranja kojom bi se odložila provedba odluka Senata UNSA-e, a kojima se Izetbegović oduzima znanje profesorice.

Kako je objašnjeno nakon ove odluke slijedi redovni parnični postupak.

Advokat koji zastupa UNSA Enver Smajkan rekao nam je da je Rješenje danas dostavljeno advokatima s obzirom na to da je bio period godišnjih odmora.

“Doneseno je rješenje Općinskog suda kojim je odbijena žalba profesorice Izetbegović na rješenje prvostepenog suda kojim je odbijena njena mjera osiguranja za zvanje profesorice”, kaže Smajkan.

Član advokatskog tima Sebije Izetbegović Esad Oruč kazao nam je da on i njegova kolegica Senka Nožica još nisu imali uvid u spomenuto Rješenje, ali objašnjava da ukoliko je žalba odbijena da to ne znači da je zvanje profesorice definitivno oduzeto.

“Ovdje govorimo o mjeri osiguranja i u tom postupku se nije počelo odlučivati da li je odluka kojom se oduzima profesorici izbor u zvanje zakonita ili ne, tek očekujemo pripremno ročište”, kaže Oruč.

Prihvati notifikacije