Jet set

Slavni američki reper opet optužen za silovanje

Kao odgovor na optužbe, Combsov glasnogovornik dao je izjavu za Page Six u četvrtak.

FOTO: EPA/ASHLEY LANDIS
FOTO: EPA/ASHLEY LANDIS

Slavni američki reoer Sean Diddy Combs opet je optužen za silovanje, gotovo sedmicu dana nakon njegove nagodbe s bivšom djevojkom Cassie.

Prema tužbi, podnesenoj u četvrtak Vrhovnom sudu na Manhattanu, do koje je došao Daily Beast, žena po imenu Joi Dickerson-Neal tvrdi da ju je silovao i drogirao 1991. godine.

U tužbi se navodi da je Dickerson, koja je u to vrijeme bila studentica na Sveučilištu Syracuse, “nevoljno pristala na večeru s Combsom”.

“Tokom njihovog izlaska, Combs ju je namjerno drogirao, što je dovelo do toga da je bila u fizičkom stanju u kojem nije mogla samostalno stajati ili hodati. Najprije je vozio do muzičkog studija, gdje nije mogla izaći iz auta, a zatim je Combs nastavio do mjesta gdje je odsjeo kako bi je seksualno napao”, stoji u tužbi.

Iako Dickerson nije otišla u policiju nakon navodnog incidenta, tvrdi da joj se kasnije obratio DeVante Swing, član R&B grupe Jodeci, koji joj je navodno rekao da je Combs dijelio “snimku seksa” njih dvoje. Swing to nije prijavio jer se bojao da će izgubiti diskografski ugovor s Combsom.

U tužbi se nadalje navodi da je Dicerson odustala od koledža i primljena je u bolnicu zbog suicidalnih misli.

Kao odgovor na optužbe, Combsov glasnogovornik dao je izjavu za Page Six u četvrtak. “Ova tužba u zadnji čas je primjer kako se dobronamjeran zakon može okrenuti naopako. Priča gospođe Dickerson stara 32 godine izmišljena je i nije vjerodostojna.

Prihvati notifikacije