Magazin

Skrivena opcija na ključevima automobila: “Ovaj trik je fantastičan!”

Ovaj savjet za odmagljivanje stakla bi mogao pomoći vozačima u vrijeme većih temperatura.

FOTO: UNSPLASH
FOTO: UNSPLASH
Ilustracija

Vozači nisu ni svjesni koliko skrivenih caka imaju njihovi ključevi od auta, a britanska automobilska firma RAC je u svom videu objasnila kako uz pomoć ključeva od auta možemo odmagliti stakla. Zvuči nemoguće? Nije.

Kako bi odmaglili vaša stakla, potrebni su vam, naravno, ključevi od auta i gumb za otključavanje auta na istima.

Gumb za otključavanje je potrebno držati nekoliko sekundi što će uzrokovati polako spuštanje prozora na automobilu, a ako prozore poželite dignuti, možete to učiniti pritiskom na gumb za zaključavanje auta, prenosi Net.hr.

Ovu funkciju nemaju sva vozila

Iako ovaj trik zvuči fenomenalno, LeaseCar je upozorio vozače da posjedovanje ove funkcije na ključevima od auta ovisi o marki automobila.

“Stojeći ispred vozila, držite pritisnut gumb za otključavanje na ključevima automobila i prozori će se početi otvarati. Neki se automobili mogu razlikovati – stoga pokušajte jednom držati tipku za otključavanje, otpustiti je i zatim ponovno pritisnuti kako bi svjedočili ovom triku.”

Ovaj savjet mogao bi pomoći vozačima u vrijeme većih temperatura tijekom proljeća i ljeta jer pomaže u hlađenju vozila i prije ulaska u automobil.

Ipak, stručnjaci upozoravaju da ostavljanje prozora automobila otvorenog bez nadzora, može imati drastične posljedice i rizik da vozilo postanu meta lopova.

“Ovaj trik može biti fantastičan ako vlasnik razumije redoslijed pritiskanja gumba na privjesku, ali također može biti frustrirajuć ili čak štetan ako se prozori otvaraju slučajno”, izjavio je Jake Fisher, viši direktor automatskog testiranja za Consumer Reports.