Region

Skandal u regionu! U porodičnoj grobnici godinama bila pokopana nepoznata žena

U grobnici obitelji iz okolice Siska tri je godine bila pokopana njima nepoznata žena, otkrila je nepravomoćna presuda donesena zbog pogrešnog ukopa.

FOTO: FOTO : SINIŠA PAŠALIĆ / RINGIER
FOTO: FOTO : SINIŠA PAŠALIĆ / RINGIER
Ilustracija / NA slici nije prikazan događaj iz teksta

Gradsko groblje Viktorovac, firma u vlasništvu Grada Siska, prema presudi mora vlasnicima grobnice u kojoj je završila pogrešna osoba platiti odštetu od ukupno 6.000 eura zbog stresa i duševne boli koje im je prouzrokovala greška.

Pročitajte još

Tužbu protiv groblja podnijelo je troje članova porodice čiji je otac i suprug preminuo u novembru 2019. godine. On je pokopan u grobnici koju su dobili na korištenje te su uredno platili oba grobna mjesta i na desnu stranu pokopali svoga preminulog.

U junu 2020. doživjeli su šok kada su saznali da je na lijevu stranu grobnice, na mjesto koje je trebalo čekati suprugu preminulog, pokopana njima nepoznata žena. Tražili su od uprave groblja da je premjesti, no zahtjev im je odbijen.

“Čak su nam nudili drugu grobnicu i predlagali da tatu ekshumiramo i premjestimo ga tamo”, svjedočio je na sudu jedan od sinova, piše Dnevnik.hr.

Budući da se radi o nepravomoćnoj presudi, obje strane još uvijek imaju pravo na nju uložiti žalbu. Pokojnikova porodice tražila je dvaput višu odštetu, no sud je zaključio da je iznos od 6.000 eura dostatna naknada.

Na kraju je, proizlazi iz nepravomoćne presude, ekshumirano i premješteno tijelo žene koja je greškom zakopana u njihovu grobnicu.

Prihvati notifikacije