BiH

Sjećate se priče o izgorjelom kombiju bh. navijača u Podgorici? Sada je dobila svoj nastavak

Sjećate se priče o crnogorskim navijačima koji su skupili novac da kupe kombi navijačima BiH koji su u junu otputovali u Podgoricu da bodre nogometne Zmajeve? No, ostali su u međuvremenu bez prevoza jer im je taj kombi zapaljen.

FOTO: RTCG/ARHIV
FOTO: RTCG/ARHIV

Bila je to, da vas podsjetimo, utakmica UEFA-ine Lige nacija, u kojoj smo protiv Crne Gore remizirali 1-1.

Nakon što je 11. juna zapaljen kombi bh. navijača, koji je bio parkiran u centru grada, navijačka grupa “Ultra Crna Gora” za samo jedan dan uspjela je sakupiti novac za kupovinu novog kombija.

Ova zanimljiva priča dobila je i svoj nastavak, s obzirom da je sada poznato i ko stoji iza takvog podviga crnogorskih navijača vrijednog svake hvale.

Tarik Halilović, najmlađi gradski vijećnik u Bosni i Hercegovini, inače dugogodišnji volonter, aktivista i humanitarac, na svom Twitter profilu objavio je selfie sa, kako je naveo, čovjekom koji stoji iza jednog tako lijepog gesta iz susjedne nam države.

“Sjećate se priče o crnogorskim navijačima koji su skupili novac da kupe kombi navijačima BiH jer im je isti zapaljen na gostovanju naše reprezentacije? Ovaj čovjek stoji iza toga. Predavač, suvlasnik preko 20 startupova i još mnogo toga – Darko Ivanović!”, napisao je Halilović.

Prihvati notifikacije