Jet set

Sjajan duel pjevačica iz BiH: Šejla Zonić i Antonija Čerkez oduševile - jedna čak rasplakala žiri

U večerašnjem izdanju "Zvezda Granda" u duelu su se našle dvije favoritkinje za pobjedu u takmičenju.

FOTO: SCREENSHOT/ KOLAZ
FOTO: SCREENSHOT/ KOLAZ

Riječ je o pjevačicama iz BiH, Šejli Zonić iz Tuzle i Antoniji Čerkez iz Širokog Brijega.

Zonić se predstavila sevdalinkom ‘Da sam ptica’, pjesmom ‘Nismo smjeli’ i ‘Imam pjesmu da vam pjevam’.

S druge strane Čerkez je pjevala hit Doris Dragović ‘Šakom o stol’, te pjesme ‘Drugarice’ i ‘Brad Pitt’.

Obje takmičarke su nakom prvog glasanja dobile po maksimalnih šest glasova žirija.

Nakon toga su pjevale po još jednu pjesmu. Zonić je pjevala pjesmu “Nedam ovo malo duše”, a Čerkez ‘To mi nije trebalo’.

Svetlana Ceca Ražnatović i Dragan Stojković Bosanac ponosno su prišli svojim kandidatkinjama da čestitaju, međutim nakon toga uslijedile su rasprave zbog različitih mišljenja.

Prva je riječ dobila Ivana Peters koja je istakla da je zadovoljna i jednom i drugom takmičarkom.

-Ovo je stvarno divan početak večeri. Postavile ste ljestvicu koju drugi treba da dostignu da bi mogli da glasamo kako treba. Nema šta da se priča, to je primjer kako treba da pjevaju, da se ponašaju i izgledaju prave zvijezde. Svaka čast, predivne ste. Šejla, presudilo je to što su za malo krenule suze da mi idu u akapela pjevanju. Svaka ima neki biser u glasu, njegujte ih i želim vam svu sreću – istakla je ona.

Isto mišljenje je iznijela sa osmijehom na licu i Ana Bekuta, a Šejlu je pohvalila budući da je ispravila njenu kritiku iz prošlog kruga.

-Zaista fenomenalan početak noći, divne djevojke. Sve vrijeme ste do sad briljirale i jedna i druga kroz takmičenje i zaista mislim da je pred vama obadvijema divna karijera. Šejla, tebe da pohvalim „Da sam ptica“ skinula si odlično kraj, znači malo je kritika uticala, obratila si pažnju. Antonija, ne znam koju pjesmu si bolje otpjevala, stvarno vrhunski. Bravo, cure – rekla je Bekuta, a dodao je Popović:

-Djevojke su stvarno fenomenalne, ovo je prvi par, a zaslužuju obje da idu u četvrtfinale, ali pošto imamo samo tri ženska para, moramo da ih uporedimo.

Na kraju je žiri presudio u korist Zonić koja je dobila četiri glasa, a Čerkez dva.

Viki nije mogla da sakrije oduševljenje napretkom i trudom kandidatkinja.

-Samo mogu da hvalim. Mislim da smo svi ponosni i došli smo do kruga koji je veoma visok i vidi se koliko ste napredovale i teško je da svi naredni budu na ovom nivou. Šejla, o tebi samo riječi hvale, bila si perfektna. Cijeli nastup, pristup, fantastično, odmah za finale što se mene tiče. Antonija, ti pokazuješ u ovim situacijama da si za velike scene, što je jači protivnik, ti si sve bolja. To ne može svako, tako da bravo za obje – istakla je Viki.

Đorđe David bio je sličnog stava kao kolege, međutim jedan je od rijetkih koji je primjetio grešku u Šejlinom izvođenju.

-Definitivno, ljestvica je podignuta na najveći mogući nivo. Djevojke, vi ste večeras bile kao da ste u polufinalu. Šejla, u prvoj pjesmi si imala grešku, znaš koja je. U drugoj pjesmi si imala grešku, isto tako znaš koja je – pričao je Đorđe, na šta se Popović ubacio:

-U kojoj pjesmi je imala grešku?

-Evo, ja sam završio – iznervirano je odgovorio Đorđe.

-Mora da ti Ceca poslije odgovori ili Šejla, budi konkretan – dodao je Popović.

-Jedan ton si promašila i prvi ton penjanja na gore, u drugoj pjesmi je bio klimav. Antonija nije imala nijednu grešku u tri pjesme. Međutim, kada se desila akapela, ti si pokazala da je bilo treme, da otvaraš veče. Šejla, kako si ti otpjevala akapelu, 90% profesionalaca nikad neće moći tako da otpjeva, tako da je zaslužan prolaz – odgovorio je roker.

Izlaganje Đorđa Davida potpuno je iznerviralo Sašu Popovića, te je na jako buran način odreagovao.

-Šejla, molim te, kako si mogla taj ton da promašiš? Samo ja ne znam koji je to ton, ali kako si mogla? Možete samo da budete zavidni i da dajete takve komentare – rekao je on, a zatim se ubacila i Snežana Đurišić:

-Kako da budu zavidni na djecu?

-Ovdje pričamo o ukupnom utisku, gdje su obje djevojke bile vrhunske, a ne da ih ponizite ili date neku primjedbu zbog nekih vaših kandidata koji će tek da dođu – poručio je Popović, na šta će Sneža:

-Šta se ti miješaš u to što mi pričamo? Jako je ružno i neprimjereno Popoviću da kažeš da smo mi zavidni na kandidate, da li si normalan?

-Ne mogu da vjerujem da vi pričate o jednom tonu – odgovorio je Popović, a ona je ponovo uzvratila:

-Imamo pravo na to.