BiH

Siniša Karan: "Helez pravi višestruku štetu, ja ga molim da..."

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan izjavio je danas da ministar odbrane BiH Zukan Helez pravi višestruku štetu stavljanjem u kontekst ozbiljne problematike kojom se bave sve agencije za provođenje zakona u BiH.

FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RINGIER
FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RINGIER

Karan je istakao da Helez, ne samo što to radi, već pokušava izmišljotinama da odgovornost prebaci na Republiku Srpsku u kojoj nema nikakvih paravojski niti parakampova već postoji samo jedna policija Ministarstvo unutrašnjih poslova, prenosi Crna Hronika.

On je napomenuo da MUP na toj problematici intenzivno radi poslije terorističkog napada u Zvorniku kada je poginuo jedan policajac, te formirana posebna Uprava za ekstremizam i terorizam, te ocijenio da je velika šteta napravljena onog časa kada je jedna ozbiljna tema stavljena u fokus politike.

“Ovo što radi Helez politikom negacije i prikrivanja, stavljanja pod tepih, minimiziranja je dupla šteta. S druge strane šteta je direktna i prema onima na koje se odnosi koji su indicirani kao potencijalna opasnost. Daće im dodatnu snagu i sigurnost da dalje djeluju”, rekao je Karan novinarima.

On je istakao da takvim izjavama Helez neće doprinijeti snazi svih agencija u BiH za provođenje zakona koje se bave ovom problematikom, posebno u FBiH.

“Šteta je višestruka, ja ga molim da prekine da stavlja u fokus ovakve ozbiljne stvari u politiku i to tako ružnu, rušilačku politiku”, rekao je Karan.