Život

Silovana Bečlijka od 92 godine: Uhapšen azilant iz Alžira

Nakon brutalnog napada i silovanja 92-godišnje žene 11. oktobra u domu penzionera u Beču-Videnu, policija je identifikovala osumnjičenog.

FOTO: OE24
FOTO: OE24

Kako je oe24 potvrdio iz povjerljivog izvora, 23-godišnji Alžirac koji je zatražio azil u Sloveniji prije nego što je otišao u Austriju – uhapšen je u Linzu nakon nekoliko provala i krađa iz radnje. Kako je objavljeno u oktobru, osumnjičeni Osama B. je ušao u stan starije žene oko 18 sati te oktobarske večeri, gdje je napao žrtvu i prikovao 92-godišnjakinju za krevet.

Kao rezultat toga, došlo je do teških djela zlostavljanja. Počinilac je zatim pretresao prostoriju u potrazi za dragocjenostima i sa tijela žrtve otrgnuo nakit i pobjegao sa plijenom.

Povrijeđenu ženu pronašla je medicinska sestra i alarmirala spasilačku službu i policiju.

Tokom zločina Alžirac je ostavio DNK (i otiske prstiju) koji su ga osudili. Muškarac kojeg je policija uhvatila u Gornjoj Austriji je navodno priznao.

Istražitelji su ga potom pronašli u francuskim bazama podataka, gdje je završio zbog raznih imovinskih zločina i provala.

Nakon odsluženja kazne, koja će vjerovatno trajati još dugo, Osama B. će biti deportovan u Sloveniju, gdje je podnio prvi zahtjev za azil u EU.

Prihvati notifikacije