Region

Sergej Trifunović nakon što mu je zabranjen ulazak u Hrvatsku i EU: "Pakao se desio"

Glumcu Sergeju Trifunoviću je zabranjen ulaz u Hrvatsku i Schengen u trajanju od godinu dana. Nakon zabrane, Sergej se kratko oglasio o situaciji.

FOTO: SERGEJ TRIFUNOVIC/TWITTER
FOTO: SERGEJ TRIFUNOVIC/TWITTER

“Točno je, zabranili su mi ulaz u Hrvatsku na godinu dana”, rekao je za portal Vreme. Na pitanje novinara što se to dogodilo, Sergej je rekao: “Pakao se desio, eto šta.”

Nije bio raspoložen za razgovor s novinarima jer se, kako je rekao, jutros vratio u Beograd i potrebno mu je vremena da sagleda što se sve dogodilo prethodnih dana.

Protjeran iz EGP-a i ima zabranu ulaska

Podsjetimo, nakon privođenja srpskog glumca i uvreda koje je na račun splitske policije iznio na svom Instagramu, oglasila se policija.

“S obzirom na to da je utvrđeno kako je muškarac, u kratkom roku od dva dana, ponavljao činjenje prekršaja te time iskazao upornost i namjeru da ne poštuje odluke suda i zakonski poredak Republike Hrvatske, ostvareni su uvjeti iz Zakona o strancima za donošenje rješenja o protjerivanju iz Europskog gospodarskog prostora (EGP) i određena mu je zabrana ulaska i boravka u EGP u trajanju od jedne godine.

Konačno, svatko od nas može slobodno birati mjesto i zemlju koje će posjetiti, ali svatko od nas je i u obvezi poštivati zakone te zemlje”, napisala je policija, između ostalog, u saopštenju, piše index.hr.

Prihvati notifikacije