Politika

Šemsudin Mehmedović: ‘Izlazim iz SDA i formiram novu stranku’

Šemsudin Mehmedović, prema svemu sudeći, završio je sa SDA karijerom, iako u svim svojim obećanjima govori prilično zagonetno.

Šemsudin Mehmedović
FOTO: FENA

U ponedjeljak ujutro, 4. decembra, najavio je osnivanje nove političke platforme, ali i konkretno političke stranke čiji će on biti član. Sve to ekskluzivno na programu BHRT-a u emisiji “Jutro za sve”, koju je vodio urednik Zvonko Komšić.

Došlo je vrijeme za formiranje novog političkog bloka”, kazao je Šemsudin Mehmedović.

Tokom razgovora sa Zvonkom Komšićem, Mehmedović je rekao i da je “ljevica dobila šansu i da sada ide iz greške u grešku”.

“Stranke desno od centra su imale priliku. Sada se otvara veliki prostor na političkom centru i to je prilika za ljude da se probude. Stranka će biti građanske orijentacije”, podvukao je Šemsudin Mehmedović.

Komšić je imao zanimljivo pitanje “Ko će od ljudi biti u partiji”, a Mehmedović je rekao da će se to znati te odbio reći konkretna imena.

“Koliko znam, Denis Bećirović je još formalno član SDP-a i ne treba ništa mijenjati dok je član Predsjedništva BiH”, naglasio je Mehmedović.

Upitan da li će mu se pridružiti kolege iz SDA – Adil Osmanović, Alma Čolo… I to je ignorirao da odgovori.

“Za sada je to mnogo pozitivnije nego što sam očekivao, u fazi smo izrade nove strukture koja bi trebala da čini novo političko tijelo oko kojeg će se okupiti i ovaj politički savez”, kazao je Mehmedović, te dodao da će njegova stranka biti “jezičak na vagi i korektiv vlasti” i pozvao Bakira Izetbegovića da podnese ostavku s riječima – “što prije, to bolje”.

Prihvati notifikacije