Politika

Semir Efendić: "SDA je radila jako loše, ali ovo što gledamo od Trojke je, nažalost, mnogo gore!" (VIDEO)

Trojka od početka nije prihvatala Stranku za Bosnu i Hercegovinu u vlasti Kantona Sarajevo, ustvrdio je Semir Efendić, predsjednik te partije.

Semir Efendić
FOTO: BOSNAINFO
Semir Efendić

Gostujući u emisiji Špica TVSA on je rekao da mu nije jasno zašto je to tako, te da sada svjedočimo pokušaju izbacivanja Stranke za BiH iz vlasti.

Efendić je izjavio i da je njegova stranka željela posebno unaprijediti komunalnu situaciju u KS, ali da nisu mogli. Direktorima javnih preduzeća iz te oblasti u Sarajevu je uglavnom davno već istekao mandat, ali kadrovi SBiH nisu uspjeli srediti stanje u toj oblasti zbog opstrukcija.

“Očito je da je želja da se sačuvaju pozicije u tim firmama preovladala i da su stranke Trojke krenule u potragu za trgovcima, čak prave trgovce u Skupštini Kantona Sarajevo i neka taj proces dovedu do kraja. Za Stranku za BiH je bolje da mi više ne budemo dio te priče”, poručio je Efendić.

On je naveo i da su dvije zastupnice koje su napustile S BiH “žrtve političke trgovine i ponuda kojima nisu mogle odoliti”.

Predsjednik Stranke za BiH uporedio je aktivnosti u KS sa situacijom na nivou entiteta F BiH, podsjetio na “principijelnosti” Trojke, a onda su ušli u pakt s osobama s “crne liste”, gdje je naveo ime Mirsada Kukića, te sa Ramom i Anelom Isakom i Kenanom Uzunovićem.

“Bila je problematična SDA, radila je jako loše stvari i naša želja je bila da je zamijenimo. Ali ovo što gledamo sada je, nažalost, mnogo gore”, ustvrdio je Efendić.

Prihvati notifikacije