IT

Šef TikToka zabezeknut na pitanja političara: 'Spaja li se TikTok na WiFi kod kuće?'

Kongresnici su šefa TikToka ispitivali o privatnosti, upravljanju sadržajem, vezama s Kinom, a jedan političar je pitao i spaja li se aplikacija na WiFi mrežu kod kuće.

FOTO: PRINTCSREEN TIKTOK / CNETDOTCOM
FOTO: PRINTCSREEN TIKTOK / CNETDOTCOM

TikTok je megapopularan među mladima, no brojne zapadne države odlučile su zabraniti aplikaciju na službenim telefonima političara i dužnosnika u strahu zbog kršenja privatnosti i pitanja nacionalne sigurnosti. A upravo su to bile teme o kojima je u četvrtak direktor kompanije Shou Chew odgovarao na pitanja američkih kongresnika.

Bilo je tu pitanja o pravilima privatnosti, upravljanju sadržajem, sigurnosti za djecu i potencijalnim vezama s kineskom vladom, no i drugih puno bizarnijih upita koji su potpuno iznenadili Chewa.

Richard Hudson iz Sjeverne Karoline potpuno ozbiljnog lica pitao ga je: ‘Pristupa li TikTok kućnoj WiFi mreži?’

Samo ako je korisnik uključio WiFi- odgovorio je zbunjeni Chew s komentarom: ‘Ispričavam se, ali možda nisam razumio šta pitate…’

Ako imam TikTok na telefonu i moj telefon je na kućnoj mreži, pristupa li TikTok toj mreži? – ponovio je Hudson.

Chew je odgovorio da će morati pristupiti mreži ako želi vezu s internetom.

Predstavnik iz Teksasa Randy Weber nije postavio pitanje već je rekao da TikTok indoktrinira djecu s podjelama te woke i pro-komunističkom propagandom, piše 24sata.hr.

Zastupnik Buddy Carter je tražio da mu se pojasni kako rade popularni filteri. Pitao je koristi li TikTok kamere da identificira tijelo ili podatke o tijelu, Chew je odgovorio da ne prikupljaju te podatke. Jedini podaci koje koriste su kako bi identificirali gdje korisnik gleda i primijenili odgovarajući filter, poput naočala. Ti podaci se brišu kad korisnik izađe iz filtera, na što je Carter pitao, zašto trebaju znati gdje korisnik gleda.