BiH

Sebija Izetbegović o Stojanovićevim kritikama na račun SDA: "Ljubav prema vjeri ne umanjuje ljubav prema državi"

Nakon što je Igor Stojanović, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i dio rukovodstva bh. entiteta Federacija Bosne i Hercegovine izjavio da "SDA presudi da je važnije biti Bošnjak nego Bosna i Hercegovina, da je važnije ići u džamiju nego država", oglasila se i njegova kolegica iz skupštinskih klupa i to iz SDA, Sebija Izetbegović.

FOTO: PRINTSCREEN/FACEBOOK/SEBIJA IZETBEGOVIC
FOTO: PRINTSCREEN/FACEBOOK/SEBIJA IZETBEGOVIC

Izetbegović naime je na Facebooku povodom izjava Stojanovića napisala sljedeće:

“Ljubav prema dragom Bogu,vjeri i dzamiji ne umanjuje i ljubav prema zemlji i drzavi. Naprotiv. Ja volim istinskom ljubavlju sve to. Ko to ne zna i ne razumije moze imati jedan od tri problema:

Na Stojanovićeve navode ranije su se oglasili iz Stranke demokratske akcije (SDA) i Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini (IZ BiH), odakle su izjavu opisali kao “prikriveni oblik islamofobije” dok su iz SDP-a poručili da su “koordinirana saopštenja SDA i IZ u BiH samo potvrda istinitosti Stojanovićevih tvrdnji” i pozvali Islamsku zajednicu da se bavi vjerskim životom muslimana, što u SDP-u tvrde da joj je temeljna zadaća, a ne progonom vještica što su naveli na kraju.

Prihvati notifikacije