Ako pripremate ručak za više ljudi i želite ih impresionirati nečim sočnim i punim okusa, teletina iz rerne je pun pogodak. Nježna, mekana i savršeno zapečena, ovo je meso koje uvijek izgleda i miriše nevjerojatno.
Naravno, to ne znači da ga ne možete pripremiti i za opušteni nedjeljni ručak – ovo je jedno od onih jela s kojima nikad ne možete pogriješiti, bilo da kuhate za porodicu ili želite počastiti goste pravom gozbom.
Pečena teletina rerni sastojci:
1 kg telećeg buta
1 glavica crvenog luka
1 čehno bijelog luka
sol, biber, vegeta
povrtni temeljac
2 dcl bijelog vina
maslinovo ulje
ružmarin, i
peršun.
Pečena teletina u rerni priprema:

Teleći but začinite sa začinima te polijte maslinovim uljem i 1 dcl vina. Dodajte crveni i bijeli luk. Ostavite tako da se marinira barem tri-četiri sata.
Kada dođe vrijeme pečenja, rernu zagrijte na 180 stepeni te meso stavite u tepsiju.
Marinadu izlijte preko njega i dodajte još 1dcl vina, povrtni temeljac, peršun i ružmarin.
Pecite minimalno sat i pol, ovisno o veličini telećeg buta. Važno je da svakih 20 do 30 minuta okrenete teletinu da sa svim strana dobije jednu boju.
Kako znati da je teletina pečena?
Da biste bili sigurni da je teletina savršeno pečena, meso možete provjeriti na nekoliko načina. Najprecizniji način je korištenje kuhinjskog termometra. Unutarnja temperatura teletine trebala bi bitioko 75–80°C kad je potpuno pečena. Možete provjeriti i po boji soka. Probodite meso vilicom ili nožem na najdebljem dijelu. Ako curi bistar sok bez tragova krvi, meso je pečeno. Ako je sok ružičast, treba mujoš malo vremena.
Još jedna metoda je stiskanje mesa da se provjeri njegova čvrstoća. Lagano pritisnite meso viljuškom ili prstima. Kad postane elastično, ali ne pretvrdo, znači da je spremno. Ako pečete meso s kostima,primijetit ćete da se ono lagano odvaja od kosti kada je gotovo. Dobar znak da je meso pečeno je i lijepa zlatnosmeđa korica izvana, dok unutrašnjost ostaje sočna.
Ako niste sigurni, uvijek možete odrezati mali komad i provjeriti – teletina treba biti svijetla i sočna.