Sarajevo

Sarajevo: Završetak radova i probna vožnja novom prugom moguća krajem avgusta

Radovi na rekonstrukciji tramvajske pruge u Sarajevu uveliko traju. Plan je da dionica od Ilidže do Čengić Vile bude završena do 31. avgusta.

FOTO: ADNAN ŠTETA/FACEBOOK
FOTO: ADNAN ŠTETA/FACEBOOK

Dio javnosti negoduje. Tokom ljetnih mjeseci kada su velike vrućine, prinuđeni su da koriste i autobus i tramvaj da bi stigli iz jednog u drugi dio grada. Oni koji to mogu, plaćaju i taksi prevoz koji je zbog cijene goriva poskupio.  

Bez obzira na nesnosnu vrućinu i činjenicu da je zbog veoma visokih temperatura proglašen narandžasti meteoalarm, radnici koji rade rekonstrukciju tramvajske pruge u Sarajevu marljivo pristupaju svim zadacima i ne žale se na vremenske uslove.  

Radnici su završili radove na raskrsnici kod nekadašnjeg Doma penzionera.

– To nam je ujedno i prva završena raskrsnica. Svi građani i svi prolaznici su zadovoljni izvedenim radovima.

Nemamo više tih zastoja, tih kočenja na ovom prelazu. Prelazi se bez ikakvih oscilacija na pružnom prelazu – kazao je za TV SA Osman Jahić, predstavnik izvođača radova.

Rekonstrukcija dionice od Čengić Vile do Marijin Dvora trebala bi početi ove godine, a plan je da bude završena do 31. avgusta sljedeće godine.

Ukupno će biti rekonstruisano 21,4 kilometra tramvajske pruge u Sarajevu.

Za realizaciju ovog značajnog infrastrukturnog projekta, Vlada KS je dobila kredit Evropske banke za obnovu i razvoj od 20,4 miliona maraka.

Prihvati notifikacije