BiH

Saobraćajna nesreća kod Zenice: Jedna osoba teže povrijeđena

U saobraćajnoj nezgodi koja se oko 16.25 sati dogodila na magistralnom putu M-17, u mjestu Jelina kod Zenice, teške tjelesne povrede zadobio je vozač 'golfa' - potvrdio je portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Samir Valentić.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

U nezgodi su sudjelovali putničko motorno vozilo ‘golf’ kojim je upravljao O. H. iz Zenice, rođen 1971. godine, te putničko motorno vozilo ‘škoda’ kojim je upravljao C. G. (r. 1981.) iz Sarajeva. 

Pročitajte još

Vozaču ‘golfa’ odmah je ukazana pomoć na licu mjesta, najvjerojatnije se radi o lomu ruke te je prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica. Naknadno se na povredu požalio i vozač ‘škode’, koji je također prevezen u KBC, ali još nemamo utvrđen stepen povreda za njega- kazao je Valentić.

Saobraćaj je potpuno u prekidu, a uviđaj vrše pripadnici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave 1 Zenica. 

Danas oko 15.05 sati, nezgoda se dogodila i u Olovu, na magistralnom putu M-18, u ulici Tuzlanska, gdje su sudjelovali PMV ‘audi’, kojim je upravljao M.M. iz Olova te biciklista B. B., rođen 2008. godine. 

Biciklista je, dodaje Valentić, prevezen na Univerzitetski klinički centar Sarajevo, ali još nemaju informacija o stepenu povreda koje je zadobio.