BiH

Sakib Mahmuljin nije došao po dokument kojim se šalje na izdržavanje kazne

FOTO: N1
FOTO: N1

Sakib Mahumuljin, nekadašnji komandat Trećeg korpusa Armije BiH, danas je trebao doći u Sud BiH kako bi mu se uručio dokument kojim se šalje na izdržavanje kazne. ali se nije pojavio.

U periodu nakon izricanja kazne, pojavila se informacija da je Mahmuljin, nakon što je osuđen na osam godina zatvora, napustio BiH i otišao u Tursku na liječenje o čemu je njegov advokat obavijestio Sud BiH.

Mahmuljin je osuđen na osam godina zatvora, jer je sud zaključio da nije spriječio ubistva i nečovječna postupanja pripadnika odreda “El-Mudžahidin” na području Vozuće i Zavidovića.

Sud BiH u aprilu je donio drugostepenu presudu šest godina od početka sudskog procesa i više od 25 godina poslije zločina počinjenih nad civilima srpske nacionalnosti i zarobljenim pripadnicima Vojske RS-a na području Zavidovića i Vozuće.

Optužnica je Sakiba Mahmuljina teretila da je počinio krivično djelo ratni zločin protiv ratnih zarobljenika, ratni zločin protiv ranjenika i bolesnika i ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Prihvati notifikacije