Ekonomija

Sajam u Mostaru: Unatoč izazovnim tržišnim uvjetima Aluminij Industrija ostvarila pozitivne rezultate

 Na službenom otvaranju 25. Sajma gospodarstva u Mostaru, kojem je ove godine Hrvatska partner zemlja, M.T. Abraham Grupa ugostila je delegaciju uglednih dužnosnika na službenom štandu Grupe, a tom je prigodom naglašeno da je unatoč izazovnim tržišnim uvjetima zbog recesije u Europi, Aluminij Industrija ostvarila pozitivne rezultate u 2023. godini.

FOTO: ALUMINIJ INDUSTRIJA
FOTO: ALUMINIJ INDUSTRIJA

Kako je priopćeno iz te grupe, među gostima su bili premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković, zatim zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović, predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto i Ernest Grin, predstavnik veleposlanstva Države Izrael u BiH, koji je prenio pozdrave njezine ekscelencije, Galit Pelegt, veleposlanice Države Izrael u BiH.

Tijekom posjeta, predsjednik M.T. Abraham Grupe Amir Gross Kabiri podijelio je novosti o planovima razvoja Grupe u BiH u sektorima aluminija, energije i kulture. Unatoč izazovnim tržišnim uvjetima zbog recesije u Europi, naglašeno je da je Aluminij Industrija ostvarila pozitivne rezultate u 2023. godini.

Nadalje, razgovaralo se o plinskoj južnoj interkonekciji i njenom značaju za Aluminij i BiH, što ukazuje na obostrane napore javnog i privatnog sektora u realizaciji ovog ključnog projekta.

Kao vrhunac Mostarskog sajma, M.T. Abraham Grupa s ponosom je predstavila izlaganje slike “Avenija Bois de Boulogne (oko 1916.)” poznatog francuskog slikara Keesa van Dongena. Ovo remek-djelo, izloženo na štandu M.T. Abraham Grupe, personificira umjetničku izvrsnost Van Dongena.

Tijekom Međunarodnog ekonomskog sajma u Mostaru, Grupa će također posjetiteljima omogućiti priliku interaktivnog iskustva virtualne stvarnosti i istraživanja svetih mjesta Jeruzalema. VR Platforma “The Holy City” izravno prenosi sudionike na sveta mjesta Kršćanstva, Judaizma i Islama te prikazuje svete vjerske obrede koristeći fotorealističnu volumetrijsku tehnologiju za prikazivanje arhitektonskih znamenitosti i duhovne prirode grada, navodi se u priopćenju.