Sarajevo

Sabornoj crkvi u Sarajevu više od 350 hiljada KM za izgradnju infrastrukture

Dopremijer Federacije Bosne i Hercegovine Vojin Mijatović i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar posjetili su Sabornu crkvu u Sarajevu i tom prilikom su potpisani ugovori o podršci za sanaciju i izgradnju infrastrukture za potrebe crkve, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

FOTO: FACEBOOK / VOJIN MIJATOVIĆ
FOTO: FACEBOOK / VOJIN MIJATOVIĆ

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine osigurala je sredstva za realizaciju potpisanih ugovora. Ova sredstva će omogućiti neophodne radove na sanaciji i unapređenju infrastrukture Sabornog hrama, što će doprinijeti očuvanju vjerskog nasljeđa i podršci povratnicima u njihovom svakodnevnom životu. Ukupna vrijednost potpisanih ugovora je više od 350 hiljada KM, što je najveći pojedinačni iznos podrške za jednu instituciju Srpske pravoslavne crkve u BiH.

” Sa starješinom hrama, jerejem Nemanjom Đureinovićem, razgovarali smo o stanju vjerskog života povratnika pravoslavaca i potrebama ove zajednice. Bosna i Hercegovina je naša zajednička zemlja, spoj svih vjerosipovesti i kultura je naša najveća vrijednost. Idemo dalje, skupa graditi našu Bosnu i Hercegovinu”, poručio je Mijatović.