Politika

Sabina Ćudić protiv Pokreta za državu: Postao je Pokret za Ministarstvo turizma RS-a

FOTO: NAŠA STRANKA
FOTO: NAŠA STRANKA

Sabina Ćudić, predsjednica Glavnog odbora Naše stranke, oglasila se na Facebooku povodom navoda da bi Pokret za državu mogao biti dio vlasti u RS-u. Napisala je da “znamo da lično samopoštovanje, ali i kolektivno, političko dostojanstvo, u našoj državi nažalost imaju cijenu”, odnosno da smo svjedoci i žrtve te činjenice.

“Ta cijena je često izakulisna i maglovita. Hvala Pokretu za državu, na čelu sa SDP-om, što sada precizno znamo tu cijenu – Bosnu i Hercegovinu, dostojanstvo, pravosuđe, međunarodne odnose, granice, sigurnost i evropsku perspektivu naše zemlje serviraju Dodiku na pladnju za: mjesto potpredsjednika Narodne skupštine RS-a i jedno od sedamnaest ministarskih mjesta u SNSD-ovoj Vladi RS-a. Pa je tako Pokret za državu postao Pokret za Ministarstvo turizma RS-a”, napisala je Ćudić na svom Facebook nalogu.

Dodala je da kolegama iz SDA duguje izvinjenje jer je u toku protekle četiri godine nerijetko govorila da samo oni mogu napraviti tu historijsku grešku, koju su napravili prije četiri godine osiguravajući SNSD-u mehanizme blokade države.

“Ispostavlja se da to nije tačno, i da sa Dodikom imaju jako mnogo zajedničkih prijatelja”, zaključila je Ćudić.

Pokret za državu održao je danas konsultacije sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Prihvati notifikacije