BiH

"S ljubavlju hrabrim srcima": Građani RS-a pozivima donirali oko milion KM za kupovinu transportnih inkubatora

Pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika u Administrativnom centru entitetske vlade sinoć je održano 13. donatorsko veče "S ljubavlju hrabrim srcima".

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Istovremeno na Trgu Republike, na platou ispred zgrade Radio-televizije Republike Srpske, održan je humanitarni koncert.

Telefonskim pozivima stanovnici RS-a su do ponoći mogli dati svoj doprinos akciji “S ljubavlju hrabrim srcima” koja će porodilištima širom RS-a obezbijediti transportne inkubatore i tako omogućiti savremeni neonatalni transport.

Donatorskoj večeri prisustvovali su predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik RS-a Milorad Dodik, predsjednik NSRS Nenad Stevandić, premijer RS-a Radovan Višković, ministri u entitetskoj vladi, kao i Njegovo preosveštenstvo vladika bihaćko-petrovački Sergije, biskup banjalučki Franjo Komarica, v.d. direktora Republičkog sekretarijata za vjere Dragan Davidović, kao i ministrica za brigu o porodici i demografiju Srbije Darija Kisić.

Milorad Dodik rekao je da je ponosan na donatorsko veče “S ljubavlju hrabrim srcima”, ističući da je oko milion KM do sada prikupljeno u ovoj akciji, a da postoji namjera i da jedan inkubator bude doniran nekom od porodilišta u Federaciji BiH ukoliko bude sredstava, od kojih je dio već prikupljen.

– Promovišući vrijednosti i humani odnos ljudi koji su spremni da pomognu ovo društvo pokazuje da nije izgubilo dušu – poručio je Dodik.

Prihvati notifikacije