Svijet

Roditelji telefonirali, pa zaboravili jednogodišnju kćerku i prtljag u vozu

Veliki šok za dvoje Ukrajinaca kada su u utorak popodne shvatili da su svoju jednogodišnju kćerku ostavili u vozu.

FOTO: BUNDES POLIZEI
FOTO: BUNDES POLIZEI

Ali tada je već bilo kasno, voz je krenuo. Međutim, zahvaljujući veoma dobroj saradnji svih uključenih u policiju i željezničku kompaniju, malo dijete je oko sat i po kasnije vraćeno porodici, nepovrijeđeno i bezbjedno.

Incident se dogodio oko 14.50 časova. Roditelji su se prijavili čuvaru Minhenske savezne policije na glavnoj željezničkoj stanici. Bili su u ALX 363 (RE25) i htjeli su putovati u Prag. Oboje je izašlo iz voza da telefonira. Kada su stajali na platformi, vrata su se iznenada zatvorila i ALX se odvezao – sa jednogodišnjom kćerkom.

Kratki uviđaj policajaca na licu mjesta otkrio je da je sljedeće planirano zaustavljanje bilo u 15.08 u Freisingu. Odmah je obaviještena patrola državne policije u Freisingu, koja je izašla da odvede dijete na odgovarajuću željezničku stanicu. Zvaničnici su prethodno konsultovali vozača Državne željeznice, koji je čuvao curicu koja je bila u kolicima i brinuo o njoj u vozu. U vozu se o djetetu i prtljagu roditelja pobrinuo i putujući policajac iz minhenske policije.

U Freisingu je federalna policija preuzela jednogodišnjakinju i prtljag te oboje vratila na glavnu stanicu, gdje su predati 34-godišnjoj majci. Do 4.20 popodne, anksioznost je nestala. Dijete je vraćeno roditeljima i porodica je mogla da nastavi put u Prag, prenosi oe24.

Prihvati notifikacije