Region

Roditelj đaka koji je maltretirao nastavnicu donio u školu ljekarski nalaz: "Sin ima traume iz djetinjstva"

Roditelj jednog od učenika Tehničke škole u Trsteniku, prvi put se u ponedjeljak pojavio u školi, iako su ga pisanim putem ranije obavijestili o događaju i potrebi da se izjasni o incidentu koji se dogodio sa nastavnicom engleskog jezika M.S.

FOTO: PRINTSCREEN/TWITTER/ZORANIL77273998
FOTO: PRINTSCREEN/TWITTER/ZORANIL77273998

Prema saznanjima Nova.rs, školi je priložio izvještaj o psihičkom stanju svoga sina.

„Direktor nas je informisao da je roditelj donio nekakvu ljekarsku dokumentaciju u kojoj piše da dijete ima psihičkih problema zbog pretrpljene traume iz djetinjstva. Ali, nismo imali uvid šta je u njoj tačno pisalo”, kaže jedan od zaposlenih u Tehničkoj školi u Trsteniku za Nova.rs.

Direktor škole Milan Glidžić nije odgovorio na pitanje kakvu je dokumentaciju ovaj roditelj dostavio. Samo je rekao da na Facebook stranici škole možemo da pročitamo saopćenje nastavničkog kolektiva Tehničke škole iz Trstenika.

Danas, u srijedu, očekuje se zasjedanje Disciplinske komisije, gdje bi učenik, u prisustvu roditelja, trebalo da se izjasni o slučaju. Tek nakon toga, Nastavničko vijeće izjasniće se o tom slučaju.

U ponedjeljak je održana sjednica Nastavničkog vjeća na kojoj je predloženo i da se disciplinski postupci razdvoje, kao i da se o prijedlogu komisije u vezi sa drugom dvojicom učenika odlučuje krajem nedjelje, u četvrtak ili petak.

“Čeka se prijedlog Disciplinske komisije i ta procedura mora da se ispoštuje”, kaže izvor iz škole.

Podsjetimo, u incidentu koji se odigrao 9. novembra u popodnevnoj nastavi, učestvovala su tri učenika sedmog odeljenja trećeg razreda.

Učenik N.Ž. (17) je izmakao stolicu profesorici M.S. (44), koja je potom pala na pod. Druga dvojica učenika M.M. (18) i I.K. (17) su događaj snimali mobilnim telefonima.

Odnosno, incident je uživo prenošen na Instagram storiju u jednom, a viber porukama dijeljen snimak u drugom slučaju. Nakon što je profesorica pala na pod, đaci su se smijali.

Profesorica engleskog jezika M.S. iz Trstenika koja je bila žrtva maltretiranja na času, rekla je za Nova.rs da je doživjela preveliki stres, i da još uvijek nije potpuno svjesna šta joj se dogodlilo.

„Još uvijek sam umorna i prestravljena. Ovo je bilo previše za mene. Iako sada znam mnogo više detalja sa tog događaja, vjerujte da nisam ni bila svjesna šta mi se dogodilo na času. Tek kada sam došla kući i kada mi je sin pokazao snimak, shvatila sam šta mi se dogodilo. Bilo me je sramota šta sam doživjela. Došla sam kući da vidim u kakvom sam stanju. Da se saberem“, rekla je profesorica.

Prihvati notifikacije