Jet set

Rekviziterka filma "Rust" osuđena na 18 mjeseci zatvora zbog smrti snimateljice

Rekviziterka Hannah Gutierrez-Reed koja je bila zadužena za oružje na setu filma "Rust" osuđena je na 18 mjeseci zatvora zbog ubojstva snimateljice Halyne Hutchins.Naime, ova rekviziterka prošli mjesec je proglašena krivom za ubojstvo iz nehata snimateljice, na koju je pucao glumac Alec Baldwin 2021. godine na setu filma "Rust". Prema izvjeđtaju suda, dobila je najveću moguću kaznu.

Alec Baldwin
FOTO: EPA-EFE/JUSTIN LANE

“Nisam čula da ste preuzeli odgovornost u svojim izjavama. Rekli ste da vam je žao, ali ne da vam je žao zbog onoga što ste učinili. Sami ste pretvorili sigurno oružje u smrtonosno oružje”, rekla je sutkinja Mary Marlowe Sommer objavljujući kaznu.

Kako navode strani mediji, Gutierrez Reed nije imala vidljivu reakciju na kaznu. Nakon izricanja presude odvedena je iz sudnice.

Presuda dolazi više od dvije godine nakon što je 21. oktobra 2021. godine Hutchins (42) ubijena pravim metkom ispaljenim iz pištolja kojeg je držao glumac Alec Baldwin. Reditelj filma također je ozlijeđen u pucnjavi.

Međutim, iako je Baldwin pucao, Gutierrez Reed bila je odgovorna za sigurnost i skladištenje vatrenog oružja na setu. Na suđenju su utvrdili da je prekršila sigurnosni protokol i djelovala bez opreza u obavljanju svojih dužnosti, što je dovelo do smrti snimateljice.

Njen advokat Jason Bowles tvrdi da je 26-godišnjakinja “žrtveni jarac” za sigurnosne propuste menadžmenta filmskog seta i ostalih članova ekipe. On je tražo da Gutierrez bude na uvjetnoj kazni, budući da nije imala kriminalnu prošlost. Međutim, kako nisu uspjeli dobiti željenu kaznu, advokat je za medije rekao da se planiraju žaliti.

Alec Baldwin je također optužen za ubojstvo iz nehata i očekuje se da će mu se suditi u julu. Izjasnio se da nije kriv i tvrdi da nije povukao okidač vatrenog oružja.