Ekonomija

Radnici "Oštrelja" digli pobunu protiv novog direktora, žele ostanak Sretena Stankovića

Radnici Šumskog gazdinstva “Oštrelj” iz Drinića, koji se protive smjeni Sretena Stankovića i postavljanju Zorana Popovića na mjesto v.d. direktora i danas su se okupili ispred uprave preduzeća.

FOTO: BN TV
FOTO: BN TV

Zahtijevaju da ostane dosadašnji direktor Sretko Stanković za kojeg tvrde da je radio za dobrobit preduzeća i opštine. Navode da nisu tačne tvrnje generalnog direktora JP “Šume Republike Srpske” Slavena Gojkovića, da je Sreten Stanković smijenjen zbog negativnog poslovanja ovog gazdinstva.

– Tačno je da je ŠG “Oštrelj” 2021. godinu završio sa pozitivnim bilansom, a da smo na probleme koji su se javili u vezi sa poslovanjem prošle godine upozoravali na vrijeme. Sreten Stanković je čovjek koji je za ovo preduzeća dao maksimum i mi želimo da on ostane – kaže Dragan Teša Stoisavljević, jedan od radnika koji su se samoorganizovali i izašli na proteste, prenosi portal istinito.

On je naveo da su zajedno sa radnicima “Oštrelja” na protestu i ljudi čije poslovanje zavisi od od ovog preduzeća, a koji su sa svojim radnim mašinama došli da ih podrže.

Prema nepotvrđenim informacijama, iz Banjaluke bi tokom dana u Drinić trebalo da stigne komisija, koju direkcija JP “Šume Republike Srpske” šalje da izvrši primopredaju između Stankovića i Popovića.

Nezadovoljni radnici blokirali su prilaz upravi “Oštrelja” teškim šumskim mašinama i uprkos jutarnjem mrazu nastavili sa pobunom  protiv uhljebljavanja novog direktora pod geslom: Svoje ne damo, a tuđe nećemo!

U pismu koje su radnici uputili direktoru JP “Šume Srpske”, ministru poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Savi Miniću, ali i predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i premijeru Radovanu Viškoviću, zahtijevaju da se odustane od smjene dosadašnjeg direktora, a prijete prekidom rada i “radikalnijim mjerama”.

Ovaj zahtjev potpisalo je 215 od 223 radnika preduzeća,a podršku imaju i od lokalnih preduzeća i stanovništva.

Prihvati notifikacije