Sarajevo

Pune ruke posla za policiju: Na Vilsonovom blokirana cesta, uhapšeno još navijača

Željezničar i Sarajevo će večeras u 18:45 igrati 151. sarajevski derbi, a sve ulaznice za večerašnji spektakl na Grbavici su rasprodate.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Nemile scene dogodile su se danas u sarajevskom naselju Grbavica u blizini Osnovne škole “Grbavica 2” gdje su više pripadnika navijačke grupe Horde Zla, došle kako bi se obračunali sa pripadnicima Manijaka piše Crna-Hronika.

Brzom intervencijom MUP-a Kantona Sarajevo spriječen je veliki sukob. Do sukoba je došlo samo nekoliko sati pred fudbalsku utakmicu između Željezničara i Sarajeva.

Kako saznaje portal Crna-Hronika “Horde zla” su upale na Grbavicu sa hladnim oružjem, preciznije predmetima koji su podesni za nanošenje povreda, a na glavama su imali građevinske kacige i rukavice te medicinske maske.

Privedeno je 9 navijača FK Sarajeva koji su sa sobom nosili drvene letve i građevinske zaštitne kacige.

Kako je potvrđeno sukob je počeo oko 12:30 sati u ulici fra Filipa Lastrića, potvrdila je portparolka MUP-a KS Mersiha Novalić.

– Desilo se narušavanje javnog reda i mira te je više osoba trenutno pod kontrolom policije. Više informacija bit će poznato naknadno

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo se trenutno nalaze u blizini hotela Bristol gdje je nastavljena akcija hapšenja. Dio šetališta je ograđen žutom trakom.

Prihvati notifikacije