Život

Prvi susret mačića s bebom izmamiće vam osmijeh (VIDEO)

Videosnimci životinja koje se igraju sa djecom svakako su najpopularniji na webu, jer uspijevaju izmamiti osmijeh i pokrenuti milione ljudi širom svijeta.

FOTO: TIKTOK/@DONTSTOPMEOWING
FOTO: TIKTOK/@DONTSTOPMEOWING

Vrlo često se dešava da dijete pri svom prvom susretu sa životinjom odmah uspije uspostaviti čvrstu vezu s njom, možda zbog svoje nevinosti. U videu koji je postao viralan internetom, možemo vidjeti prvi susret mačića sa bebom. Iako se u početku činilo da je dijete pomalo uplašeno, ubrzo nakon toga odlučilo je da ga upozna, postavši mu za vrlo kratko vrijeme najbolji prijatelj.

FOTO: TIKTOK/@DONTSTOPMEOWING
FOTO: TIKTOK/@DONTSTOPMEOWING

U videu koji je na Tiktoku podijelio korisnik @dontstopmeowing, možemo vidjeti nježni susret mačića i novorođenčeta. Videoscena izmamila je osmijeh miliona korisnika, koji su bili fascinirani vezom koju su uspostavili za vrlo kratko vrijeme, postavši najbolji prijatelji.

U kratkom videu od 29 sekundi možemo vidjeti mačića Chasea kako prilazi djetetu da pomiriše i dobro ga posmatra. U početku se čini da dijete nije baš samouvjereno, okrećući leđa mački. Međutim, ubrzo nakon toga se predomislilo, okrenulo se i upoznalo.

Zapravo, ubrzo nakon toga dijete počinje uzvraćati na naklonost. Suprotno onome što bi se moglo pomisliti, životinje su vrlo osjetljive i inteligentne i odmah shvate da li imaju posla s djetetom ili krhkom osobom. Tako je mače nježno počelo da mazi bebu.

Snimak je potom postavljen na Tiktok, gdje je postao viralan širom svijeta, skupivši milione pregleda i lajkova. Bilo je mnogo komentara korisnika, dirnutih prijateljstvom mališana. Ovo je dokaz da životinje mogu slobodno rasti s djecom, nadasve, mogle bi postati i njihovi najpouzdaniji prijatelji.

@dontstopmeowing He’s going to be the best big brother some day! 🥹 #fyp #foryou #foryoupage ♬ Turning Page – Sleeping At Last