Magazin

Probajte, oduševićete se: Hladna pašteta od dimljene pastrmke

Kad ti dođe da pojedeš nešto fino, ova kremasta pašteta od dimljene pastrmke pravo je otkriće.

FOTO: PIXABAY
FOTO: PIXABAY

Napravi se u deset minuta, a idealna je za brze zalogaje, doručak s karakterom ili elegantne kanapee kad želiš impresionirati goste bez puno kuhanja, navodi Zagreb.info.

Sastojci:

250 g dimljene pastrmke180 g svježeg sira (krem-​​sir)2 kašike kiselog vrhnja60 g svježeg nasjeckanog vlasca1/2 kašike naribanog svježeg hrenasol i biber po želji

Priprema:

Dimljene filete pastrmke narežite na manje komade i stavite ih u blender. Vlasac operite i sitno nasjeckajte, hren ogulite i naribajte. U blender dodajte svježi sir, kiselo vrhnje, vlasac, hren, sol i biber.

Sve dobro izblendajte dok ne dobijete glatku, kompaktnu smjesu. Paštetu stavite u posudu, poklopite i ostavite u frižideru najmanje dva sata prije posluživanja.