Život

Pripremite se! Nedim Sladić najavio kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

Mladi meteorolog Nedim Sladić čije pregnoze mnogi od nas jedva čekaju na svom Facebook profilu je objavio kakvo nas vrijeme čeka ove sedmice.

FOTO: FACEBOOK NEDIM SLADIĆ
FOTO: FACEBOOK NEDIM SLADIĆ

“Sredinom sedmice od 34 do 38, na jugu i sjeveru zemlje do 40 °C”, kratko je napisao poznati bh. meteorolog.

Sladić je ranije najavio da u Bosni i Hercegovini slijedi period od najmanje sedam dana bez padavina.

Federalni hidrometereološki zavod prognozira sutra u Bosni i Hercegovini sunčano. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 19°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36°C.

U srijedu, 12.07.2023., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 38°C.

U četvrtak, 13.07.2023., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 21°C, na jugu zemlje do 26°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 38°C.

Zbog visokih temperatura preporučuje se da izbjegavate duži boravak na suncu i otvorenom, te se ne izlagati jačim fizičkim naporima. Moguće su umjerene meteopatske reakcije poput glavobolje, nervoze, malaksalosti, izraženije u drugom dijelu dana.

Prihvati notifikacije