Život

Pripitomio vepra: "Tita ne bi dao da mi neko da milione"

Vepar Tito je miran i vjeran kao pas. U stopu prati svog vlasnika, a dobio je i drugaricu Jorgovanku.

FOTO: PRINTSCREEN YOUTUBE RTRS VIJESTI
FOTO: PRINTSCREEN YOUTUBE RTRS VIJESTI

Domaćin i lovac iz gatačkog sela Avtovac, Slavko Milović, pripitomio je divlju svinju. Svog vepra, s kojim druguje već dvije godine nazvao je Tito, jer voli da bude u centru pažnje i da se vodi računa o njemu.

“Miran je i vjeran kao pas”, ispričao je Milović, pojasnivši da je vepra kupio dok je bio mali i tada je bio prilično “divlji”, no uz ljubav i posvećenost, vremenom su se sprijateljili i postali nerazdvojni.”

“Želja mi je bila isključivo da pripitomim divlju svinju i uspio sam. U životu nikad nisam vidio pametniju životinju”, rekao je Milović za ovaj medij, dodavši kako je Tito dobio i godinu dana mlađu drugaricu Jorgovanku. Dok svakodnevno na imanju radi oko stoke, dodatna briga o pripitomljenoj divljači mu ne pada teško. Tito ga prati u stopu gdje god da krene, a kako kaže, ide i do brda i šeta po polju, no na zvižduk se uvijek vraća.

“Ne bih ga prodao nema te sile niti para, da mi neko da milione. Dobro se slaže i sa Jorgovankom. Jedu šta god im ponudim sve, a kukuruz im je najdraži. Voće i povrće, o žitu da ne pričam, ali i mlijeko”, priča ovaj lovac.

Dodaje i kako nije isključeno i da će dobiti i pojačanje, jer koliko mu se čini, postoji mogućnost da će Jorgovanka na svijet donijeti i podmladak.

Milović se poljoprivredom i stočarstvom bavi “od kad je prohodao”. Nekada je imao i do 380 koza, uz krave.

Prihvati notifikacije