Magazin

Prijatelj otkrio kako izgleda život Schumacherove žene: Živi kao zatvorenik

Corinna Schumacher, supruga Michaela Schumachera, koju je sam Michael u jednom intervju prije nesreće nazvao 'anđeo čuvar', proteklu deceniju svoj je život podredila suprugu. Osigurala mu je najbolju moguću medicinsku njegu i sačuvala mu privatnost, a to nije bilo nimalo lako.

FOTO: EPA/JENS KALAENE
FOTO: EPA/JENS KALAENE

“Prošlo je već 10 godina i Corinna još uvijek ne može otići na neku zabavu, ručak ili bilo šta drugo. Osjeća se poput zatvorenice jer svi žele pričati s njom o Michaelu. Ona ne želi da je neko svake minute podsjeća na to kroz šta on prolazi”, izjavio je Edmund Eddie Jordan, osnivač Jordan Grand Prix ekipe.

Eddie je prošle godine htio posjetiti Michaela, ali je porodica to zabranila. Corinna čini sve kako bi privatni život zaštitila dalje od očiju radoznale javnosti.

“Michael je ovdje. U drugačijem stanju, ali je ipak ovdje i to mi daje snagu. Živimo zajedno. Radimo terapije. Činimo sve što možemo da mu pomognemo. Michael nas je uvijek štitio, a sada mi štitimo njega”, rekla je.

Jedan od rijetkih kome su odobrene posjete Schumacheru je bivši predsjednik FIA-e Jean Todt, koji je u maju 2021. otkrio da ga posjećuje dvaput mjesečno.

Prihvati notifikacije