Politika

Prenosimo: "Ko je sumnjao da je Vojin Mijatović samo Dodikova lutkica danas nek se crveni"

Na Facebooku već duže egzistira stranica nepoznatog političkog komentatora pod pseudonimom Očigedna ubleha.

FOTO: FACEBOOK/VOJIN MIJATOVIĆ
FOTO: FACEBOOK/VOJIN MIJATOVIĆ

Nepoznati autor, gramatički ne baš toliko precizno, koliko s neutralnog aspekta i u britkom tonu tretira političku svakodnevnicu i glavne aktere političkog života uopće.

Danas je komentirao sastanak Miorada Dodika s predstavnice Pokreta za domovinu.

Status s ove stranice prenosimo u cjelosti:

– Ko je sumnjao da je Vojin Mijatović samo Dodikova lutkica (a mnogi su me tu pljuvali kad sam objašnjavao ovu jednostavnu i tačnu tezu), danas nek se crveni. Opet za par vreća kupusa, jedno nebitno ministarsko mjesto, Bošnjaci prodaju državu i Dodiku isporučuju četvrto mjesto u Domu naroda.

Umjesto da su podržali opoziciju u RS i da se stvorio odnos 3-2 u korist Dodika, pa da se može uraditi nešto i mimo njegove volje. Tako da sad nema sumnje da ćemo izgubiti i naredne četri godine (ako je ko sumnjao uopšte).

Sve vrijeme, deceniju već, Bošnjaci predvođeni SDA igraju za Dodika u svim mogućim kombinacijama, zadovoljavaju se mrvama, a on svakodnevno radi na tome da se bošnjačka trauma i njegovo basnoslovno bogatstvo prodube što je moguće više.

A onda imamo kmečanje, uperivanje prstom, i ostale metode žalbe i prebacivanja odgovornosti na drugu stranu, odnosno, imamo srebrenizaciju kao jedinu konstantnu pojavu. I banda još koaliciju nazvala “Pokret za državu”.

Valjda misle za Dodikovu imperiju koja je odavno prerasla uštipak RS. Oni banditi iz PDA u TK prodali mjesta u kantonu za po 250.000 KM, a ovi Vojinovi Bosanci državu za “cenera”. Nije problem samo što je Bošnjo potkupljiv, već što je jeftin…

Slušali smo Vojinovu demagogiju par godina, posebno intenziviranu prije i nakon izbora, a sad će naravno da nastavi da nas ubjeđuje kako smo moroni, a kako je on najveći i najpametniji od nas. Šta reče jučer u najavi ove prevare, “nisam ja kurban”.

Ljudi sa zrnom mozga nisu ni mislili da je Vojin kurban, a zato ovi što ga podržavaju su još jednom opečatili da su ovce sa dna kace. Nema tu nikakve fule, koga je Nikšić odabr’o, tog slobodno treba optisat’. Samo nam vrijeme gubi, a što je najgore nadu koja je odavno tanka, svakodnevno sahranjuje.

Ništa, pravac Zapad…

Nema se tu šta dodat, jednostavno nacija slijepaca kod kojih čulo vida odlično fercera. I Vojin i Komšić i Ćamil Duraković, te ostale naše zvjezde, mnogo se bolje vide iz Šengena, nego sa Sebilja – stoji u komentaru na stranici “Očigledne ublehe”.

Prihvati notifikacije