Magazin

Preminuo Miroslav Živanović, frontmen rock grupe Alisa

Alisa je srbijanski i jugoslovenski pop rok bend iz Beograda, osnovan 1984. godine. Širu popularnost u SFRJ stekli su krajem osamdesetih godina.

FOTO: NOVA.RS
FOTO: NOVA.RS

Danas je preminuo frontmen benda Alisa Miroslav Živanović Pile. Tužne vijesti na društvenim mrežama podijelio je njegov brat.

„Dragi prijatelji, Sa velikom tugom vas obavještavam da je danas preminuo moj prijatelj, brat i lider našeg benda „Alisa“, Miroslav Živanović – Pile. Počivaj u miru prijatelju moj sa tvojim anđeoskim glasom, dostojnim nebeskom svodu“, napisao je on na Fejsbuku.

Vijesti da je muzičar preminuo poslije duge i teške bolesti, saopštilo je i Udruženje muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije.

“Sa velikom tugom vas obavještavamo da je danas preminuo lider benda „Alisa“, Miroslav Živanović – Pile. Saučešće porodici”, objavljeno je na Fejsbuk stranici ovog Udruženja.

Alisa je srbijanski i jugoslovenski pop rok bend iz Beograda, osnovan 1984. godine. Širu popularnost u SFRJ stekli su krajem osamdesetih godina, a prestali sa radom 1990. godine. Bend se na kratko okupio u periodu od 2001. do 2002. godine kako bi izdao album Alisa.

Za svoj rad dobili su veliki broj priznanja i nagrada, a široj javnosti poznati su po pjesmama Sanja, Kesten, Poslije devet godina, 1389 (Neće Fata sina Bajazita), Da li si čula pjesmu umornih slavuja?, Skidam košulju da legnem i drugim.

Objavili su pet studijskih albuma, dvije kompilacije, a gostovali i sarađivali sa mnogim muzičarima.