Jet set

Preminula velika engleska pop-zvijezda Roger Whittaker

Pop-legenda Roger Whittaker je preminuo. Britanski pjevač ("Albany") preminuo je 13. septembra u 87. godini u bolnici na jugu Francuske.

FOTO: DOMINIK_BECKMANN
FOTO: DOMINIK_BECKMANN

Njegova supruga Natalie (81) i djeca bili su uz njega u njegovim posljednjim satima.

Prošle subote, Whittaker je sahranjen u malom krugu nakon kremacije.

„Roger je bio kultni umetnik, divan muž i otac. Svojom muzikom je dirnuo toliko srca tokom svog života i zauvijek će živeti u našim sjećanjima”, navodi se u saopštenju porodice.

Porodica traži privatnost „dok prolazimo kroz ovo vrijeme tuge i zahvaljujemo vam na razumijevanju. Roger će nam jako nedostajati, njegovo naslijeđe će zauvijek živjeti u našim srcima i u njegovoj umjetnosti.”

Roger Whittaker je nedavno doživio moždani udar od kojeg se nikada nije oporavio. Doktori su uzalud pokušavali da mu spase život.

Njegovo zdravlje je dugo bilo loše. Imao je problema sa srcem i začepljenim arterijama, imao je i probleme sa nogama i stomakom te je patio od višestrukih aneurizmi. Zbog toga je nekoliko puta morao na operaciju.

Roger Whittaker proveo je svoje godine sumraka povučeno sa suprugom Natalie u malom gradu na jugu Francuske, gdje je par živio od 2011. godine.

Međutim, nedostajalo mu je petoro djece i dvanaestoro unučadi, koji još uvijek žive u Engleskoj.

U svojoj dugoj karijeri, Whittaker je prodao više od 55 miliona ploča. Nakon velikog uspjeha u Engleskoj, Južnoj Africi i SAD-u, postao je posebno popularan u Njemačkoj 1970-ih.

Prihvati notifikacije