Magazin

"Predebela si za ovo mjesto": Influencericu nisu pustili na let jer ima višak kilograma

Prema mišljenju osoblja iz aviokompanije, Juliana je predebela za ekonomsku fotelju. Poniženje sa kojim se Brazilka ne želi pomiriti i stoga svoje razočarenje dijeli sa svojim 160.000 pratioca.

FOTO: @JULIANANEHME/INSTAGRAM
FOTO: @JULIANANEHME/INSTAGRAM

U svojim objavama, Juliana izvještava da nije imala problema u ekonomskoj klasi na dolaznom letu “Air Francea”. Međutim, na povratnom letu drugog prevoznika došlo je do pogrdnog skandala u vezi njenog tijela.

Zapravo je samo htjela otputovati kući, svojoj porodici, ali nisu imali razumijevanja. Njenoj majci su napisali da nije dobrodošla je je “visoka” i da je potrebno da se rezerviše poslovno ili prvoklasno mjesto.

Osoblje joj je ponudilo alternativu. Mogla je kupiti kartu u vrijednosti od 2.900 eura za prvu razred gdje se nalaze “sjedala u koja ona može stati”.

Svi pristoji zahtjevi koje je Juliana predložila su odbijeni pa čak je i istjerana sa aerodroma jer je cjelokupnu situaciju snimala.

– Bila sam izuzetno ponižena pred svima samo zato što sam DEBELA! Šteta da kompanija kao što je Qatar Airways dopušta ovakvu diskriminaciju ljudi! DEBELA sam, ali sam i dalje kao i svi. Nije fer da kupim svoju kartu, a onda me ponižavaju, prijete mi i sprečavaju letjeti – napisala je ona.

– Koliko je to apsurdno, molim te? Sve ću podijeliti i naći neki način da ti na neki način pomognem – nude podršku mnogi. Zahvaljujem vam od srca za svu ljubav i svu borbu za pravedniji svijet bez #predrasuda i #agrofobije. Samo nastavkom dijeljenje ovakvih priča možemo nešto promijeniti.

Prihvati notifikacije