Region

Prebio njemačkog turistu zbog ležaljke: 'Policija je ogradila plažu, bilo je i krvi'

Službenici Policijske stanice Makarska izvršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom zbog sumnje da je počinio prekršaj Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

FOTO: PIXABAY
FOTO: PIXABAY

Naime, sumnja se da je u petak na plaži u Baškoj Vodi napao 51-godišnjeg muškarca iz Njemačke i zadao mu lakšu tjelesnu povredu.

Napadač je uz optužni prijedlog priveden na općinski prekršajni sud, saopćila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

Kako saznanje Jutarnji.hr, povod je bio bizaran – čini se da je krvavi obračun izbio jer je turist pomaknuo ležaljku.

– Jedan od koncesionara u petak rano ujutro potukao se s turistom. Ne znam o kojem koncesionaru se radi. Plažu su ogradili trakom, bilo je i krvi – javio je Jutarnjem stanovnik Baške Vode.

– Dublja stvar se dešava. Zakon o pomorskom dobru je dobro napisan, međutim niko ga se ne pridržava. U pravilniku jasno piše da se ležaljke moraju držati na hrpi i tek kad gost zatraži, postavlja se ležaljka.

Općina smo u županiji s najviše koncesijskih odobrenja, čak 121 za ležaljke. Ujutro ležaljke pobacaju po plaži da ih gost mora iznajmiti jer inače ne bi imao gdje staviti peškir. To je jedan politički projekt koji načelnik ne želi spriječiti jer na račun tih koncesija dobiva glasove – kazao je o ovom neredu sa ležaljkama.

Prihvati notifikacije