Region

Poznati detalji sudara vozova u Beogradu: Infrastruktura željeznice' izdala saopštenje sa detaljima nesreće

Nakon sudara putničkog i teretnog voza u tunelu Vukov spomenik - Pančevački most ekipe Hitne pomoći pregledale su 13 osoba, od kojih su četiri prevezene u Urgentni centar - mašinovođa i kondukter, kao i dva putnika, ali niko nije životno ugrožen, rekao je večeras ministar saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

voz pruga ilustracija
FOTO: UNSPLASH

Vesić je istakao da je devet putnika pregledano i pušteno kući, pošto nisu imali nikakve povrede.

On je naveo da je, prema informacijama očevidaca, “Beovoz” prošao kroz zaštitno svjetlo koje ne dozvoljava prolaz i udario u tereni voz koji je čekao dozvolu.

Vesić je novinarima kod stanice Pančevački most rekao da će konkretnije informacije imati poslije zvaničnog izvještaja Komisije Infrastruktura železnica.

Prema njegovim riječima, ljudski faktor je uzrok, ali će se zakonom predviđeni postupci pokrenuti poslije izveštaja.

Saobraćaj je obustavljen i tako će biti do sutra prijepodne.

Infrastrukture železnice Srbije saopštile suda je do sudara došlo u 18.26 kada jeBG voz, koji je saobraćao iz Karađorđevog parka ka Ovči, naletio je na zadnji dio teretnog voza koji je stajao na pruzi kod Pančevačkog mosta i čekao na dalju vožnju.

Kako se navodi, nesreća se dogodila na izlasku iz Vračarskog tunela, u pravcu Pančevačkog mosta.

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Luka Čaušić rekao je da četvoro ljudi izvučeno kroz evakuacioni tunel na Karaburmi, prenijeli su beogradski mediji.