Politika

Povodom napada na Pirić oglasila se PDA Tuzla: Koliko još treba glava pasti prije nego bude zaustavljena najgora vlast u historiji TK?

Saopćenje povodom napada na federalnu zastupnicu ove stranke Elzinu Pirić prenosimo u cijelosti.

FOTO: N1
FOTO: N1

Tuzlanski kanton pod koalicionom vlašću SDA i DF-a postao je pravi Divlji zapad u kojem građani ne samo da se ne nadaju boljem životu nego se moraju boriti za fizičko preživljavanje i pokušavaju sačuvati živu glavu na ramenima, navodi se u saopćenju PDA povodom napada na federalnu zastupnicu ove stranke Elzinu Pirić.

“Jučer je, naočigled svih građana Banovića i uz podstrekavanje ove vlasti, još jednom došlo do fizičkog nasilja i napada, ovaj put na federalnu zastupnicu Elzinu Pirić, od osoba bliskih Bakiru Izetbegoviću, koje su ga nedavno ugostile na svom imanju”, ističe se.

Pribranošću dijela građana koji su zaštitili federalnu zastupnicu Pirić, dodaje se u saopćenju, izbjegnut je mogući tragičan epilog ovog napada, ovog puta ne samo na ženu nego i na predsjednicu političke partije i federalnu zastupnicu.

Šta onda mogu da očekuju obični građani?

“Ništa, sa ovakvom beskrupuloznom vlašću, najgorom u historiji ove zemlje, i sa nekompetentnim ministrom MUP-a, hodžom, koji se nije ni prstom počešao, a kamoli nešto poduzeo i preuzeo odgovornost”, kaže se u saopćenju.

Podsjećaju da su u samo posljednjih godinu dana zabilježena tri napada na žene sa smrtnim ishodom, tri slučaja femicida, a situacija eskalira svakodnevno.

“Svakodnevno se povećava broj prijetnji, fizičkih incidenata i ugrožavanja sigurnosne situacije. Za to vrijeme, ova vlast ne samo da se ne bavi navedenim problemima, nego i podstiče agresivne pojedince i grupe, baveći se monstruoznim optužbama i crtanjem meta na izmišljene izdajnike, a zapravo političke neistomišljenike”, navodi se u saopćenju.

Kaću da se vlast SDA, uz predanu i požrtvovanu podršku svog desnog ekstremnog krila DF-a, bavi visokom politikom, državnim i međunarodnim rezolucijama, ustavnim sudovima i drugim temama, dok građani umiru od nedostatka zdravstvene zaštite, policijske i fizičke zaštite, te od nepravde i lopovluka najvišeg nivoa.

“Koliko naših sugrađana treba da izgubi život ili završi u bolnicama prije nego što budu zaustavljeni SDA i DF jurišnici, ekstremisti i najgora vlast u historiji ove zemlje”, upitali su u saopćenju.