BiH

Potres u UIO BiH: Tegeltija se odmah prihvatio smjena i rokada

Direktor Uprave za indirektno oporezivanje BiH Zoran Tegeltija ispremještao je skoro sve rukovodeće kadrove u Odsjeku za carine Regionalnog centra Banjaluka (RC Banjaluka) na čije čelo je doveo dugogodišnjeg šefa Carinske ispostave Banjaluka Gorana Marinkovića.

FOTO:  FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RINGIER
FOTO: FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RINGIER

Tegeltija je dužnost direktora UIO od Mire Džakule preuzeo 15. juna i vrlo brzo su krenule smjene i rokade. Prvo je Goran Marinković imenovan za šefa Odsjeka za carine RC Banjaluka, a umjesto njega je za novog šefa CI Banjaluka imenovan dotadašnji šef Grupe za tarifu i vrijednost u RC Banjaluka Predrag Pavlović.

Dotadašnji šef RC Banjaluka Bego Dudaković koga je vlasnik firme „Finiš“ i dugogodišnji uvoznik vozila iz Velike Kladuše Aziz Dizdarević u intervjuu za CAPITAL optužio da je reketaš i kriminalac imenovan je za šefa Carinske ispostave (CI) Bihać.

Dotadašnji šef CI Bihać Haris Mujnović premješten je na mjesto šefa CI Velika Kladuša, a dotadašnja šefica CI Velika Kladuša Iskra Kišljen degradirana je i postavljena za vođu smjene na Graničnom prelazu (GP) Hukića Brdo – Velika Kladuša.

Za šefa tog graničnog prelaza postavljen je dotadašnji šef GP Izačić – Bihać Aladin Mušić, dok je dotadašnji šef GP Hukića Brdo Aladin Čataković premješten i imenovan za šef GP Gradina.

Dotadašnji šef GP Gradina Miroslav Radanović premješten je na mjesto šefa GP Gradiška, a njegov prethodnik na tom mjestu Predrag Gajić postavljen je za šefa GP Izačić.

Sada već bivši šef CI Novi Grad Predrag Jelača degradiran je i premješten na mjesto stručnog savjetnika u Sektor za poreze u sjedištu UIO u Banjaluci, a za šefa CI Novi Grad imenovana je dotadašnja šefica graničnog prelaza u tom gradu Dubravka Bašić. Na njeno mjesto imenovana je vođa smjene na GP Kostajnica Jasmina Džajić.

Šef CI Svilaj Haris Samardžić imenovan je za višeg saradnika u Grupi za suzbijanje krijumčarenja u RC Banja Luka, a na njegovo mjesto imenovana je Katica Stanić.

Tea Tomić je sa mjesta šefice CI Aerodrom u Mahovljanima premještena za šeficu Carinskog referata Pošta u Banjaluci, dok je za šefa CI Aerodrom imenovan dotadašnji šef Odsjeka za ovlaštene privredne subjekte u sjedištu UIO Ognjen Alagić.

Kada je riječ o rukovodećim mjestima u Odsjeku za carine RC Banjaluka nije premješten samo dugogodišnji šef CI Gradiška Radovan Đurić koji je na tom mjestu od 2011. godine.

Premještanja nisu zaobišla ni vođe smjena i carinike, pa je vođa smjene na GP Gradina Mladen Kovač premješten za carinskog inspektora u CI Novi Grad, a vođa smjene Darija Plotan za carinika na GP Kozarska Dubica.

Premješteni su i carinici sa GP Gradina Tanja Dujaković na GP Gradiška, Zoran Gigović na GP Kozarska Dubica i Milena Panić u Carinski referat Pošta u Banjaluci, dok je Zoran Drča sa Carinskog referata Pošta u Banjaluci premješten za carinika na GP Gradina.

Veliko tumbanje napravljeno je u CI Gradiška. Vođa smjene Nikica Zorić premješten je za carinik u CI Svilaj, a zajedno sa njim premješten je i carinik Saša Škeljić. Zoran Vujić, Borjan Šobot i Goran Kojić iz CI Gradiška su premješteni za carinike u CI Brod, dok su carinici na graničnom prelazu Gradiška Darko Jošić, Davor Petrović i Mirko Marković premješteni na GP Brod.

Carinik Slobodan Mandić je iz CI Svilaj premješten u CI Gradiška, a iz CI Banjaluka premješteni su Goran Tubić u CI Brod i Vanja Đurić u CI Gradiška, piše Capital.ba

Đukica Škrbić je sa mjesta carinika u Carinskom referatu Pošta u Banjaluci premještena u CI Brod, a Marko Gvozdenović je sa CI Aerodrom premješten na GP Gradiška.

Posljednja premještanja sprovedena su 1. oktobra, pa je Maja Badžak koja je ranije sa mjesta šefice Grupe za istrage u RC Mostar premještena na mjesto šefice Odsjeka za poštivanje propisa u RC Banjaluka, od početka oktobra ponovo premještena za šeficu Grupe za istrage u RC Mostar, dok je Valentina Rosić-Šukalo iz Odjeljenja za komunikacije u sjedištu UIO umjesto Maje Badžak imenovana za šeficu Odsjeka za poštivanje propisa u RC Banjaluka.

Ajdin Vermaz je sa mjesta šefa Grupe za obavještavanje u RC Banja Luka ponovo premješten i vraćen na mjesto šefa Grupe za istrage RC Banja Luka. Maja Jotanović je sa tog mjesta šefa Grupe za istrage u RC Banjaluka vraćena na mjesto šefice Grupe za obavještavanje u RC Banjaluka, dok je Bojan Vuković koji je sa mjesta šefa Odsjeka za poštivanje propisa trebao da bude premješten na mjesto šefa CI Trebinje premješten na mjesto šefa Grupe za suzbijanje krijumčarenja u RC Mostar.

Prihvati notifikacije