Kultura

Posthumno objavljena nova pjesma Sinead O'Connor

Dva mjeseca nakon njene iznenadne smrti, objavljena je pjesma irske pjevačice Sinéad O'Connor.

FOTO: EPA/INGA KUNDZINA
FOTO: EPA/INGA KUNDZINA

Obožavatelji “Outlandera” znaju da tematsku pjesmu svake sezone pjeva novi izvođač. Najpoznatiji umjetnik do sada je osiguran za uvodne špice 7. sezone. “The Skye Boat Song (Revolutionary Version)” je prva nova pjesma Sinéad O’Connor koja je objavljena posthumno.

Irska pjevačica pronađena je mrtva u svom domu u Londonu 26. jula. Međutim, šta je uzrokovalo smrt 56-godišnjakinje ostaje misterija. Službenik Thompson, govoreći u ime glavnog medicinskog istražitelja Andrewa Harrisa, najavio je da izvještaj o autopsiji možda neće biti završen “nekoliko sedmica”. Rezultati bi bili javno objavljeni ako bi se otvorila istraga o njenoj smrti.

“Čast mi je što Sinéad O’Connor pjeva ‘Skye Boat Song’. Njena izvedba me podsjeća na sve što je lijepo u ‘Outlanderu’ – onaj koji prodire u srce i dušu – i utjelovljuje duh serije”, rekao je izvršni producent Matthew B. Roberts u februaru. Naslov je dostupan na nedavno objavljenom soundtracku uz muziku Beara McCrearyja.

Samo nekoliko dana prije smrti, O’Connor je objavila da piše nove pjesme. Rekla je da je uzbuđena što će završiti album za početak 2024.

Prihvati notifikacije