Život

POŠTENJE NA DJELU Adnan iz Bihaća pronašao novčanik, pa ga vratio vlasniku iz Austrije

Da još ima poštenih ljudi i nade u bolje sutra, dokazuje slučaj “Izgubljen novčanik u Kranju”.

FOTO: GPMALJEVAC.COM
FOTO: GPMALJEVAC.COM

Dakle, kako su urednici Gpmaljevac.com na raspolaganju svima i to 24 sata dnevno, na adresu portala došla je poruka koju je poslao Adnan Džehverović u vezi pronađenog novčanika.

“Ako nije problem da objavite pronašao sam novčanik na cesti u mjestu Predvor kod Kranja, u njemu su novci i dokumenti osobe iz Austrije na ime Vlado Ivišić”, stajalo je u poruci.

Nakon naše objave u komentar se se javili mnogi koji su pohvalili njegov gest i kako to inače biva u roku desetak minuta ta obavijest je došla do Vlade koji je bio oduševljen da još postoji ljudskosti i poštenja u današnje vrijeme.

Vlado je odmah kontaktirao Adnana i našli su se da mu vrati novčanik, novac i sve dokumente.

FOTO: GPMALJEVAC.COM
FOTO: GPMALJEVAC.COM

Kako se sve desilo?

Vlado je krenuo na put iz Austrije kroz Sloveniju prema BiH u mjesto Vitez, stao je u tom mjestu u Sloveniji da kupi vinjetu, novčanik stavio na krov vozila i nastavio voziti, pa je novčanik pao i na sreću pronašao ga je Adnan koji je i nagrađen za to od strane Vlade.

Niti u jednom trenutku nisam pomislio da novčanik ili novac zadržim za sebe. Vjerujte mi, Bog sve vidi pa čisto srce ili čista duša i miran san je najveće bogastvo, najveća nagrada za mene je što sam pomogao nekom u nevolji, kaže za naš Portal Gpmaljevac.com, Adnan Džehverović koji je inače iz Bihaća, a živi i radi u Kranju.

U novčaniku je bio određeni iznos novaca, lični dokumenti i kreditne kartice, za koje vlasnik potvrđuje da su mu mogle prouzročiti ogromne troškove zbog nove izrade da ih nije poštena osoba vratila.

Prihvati notifikacije