Magazin

Poslušajte kako Brazilac pjeva sevdalinku Safeta Isovića

U augustu 2012. godina mala ekipa MTV Brazil došla je u Bosnu i Hercegovinu da snimi dvije epizode programa o putovanjima pod nazivom Adnet Viaja.

FOTO:  TIKTOK
FOTO: TIKTOK

Zašto Bosna i Hercegovina? Dobro! Marecelo Adnet, brazilski komičar, prezentator i pjevač boravio je već prije jednom u Mostaru, inspirisan muzikom sevdalinke, ljepotama prirode i fascinantnom historijom ove zemlje.

Adnet je Bosnu i Hercegovinu posjetio je prvi put 2010. godine, a uspio je i djelomično naučiti bosanski jezik.

“Šta ima u Bosni? Ima muslimana-Evropljana. To je jedina država u Evropi koja ima većinsko muslimansko stanovništvo. Postoje plavokose djevojke, plavuše, sa hidžabom. Drugačije. A sa strane Hrvat sa dekotom i krst na grudima, kao Virginia, influenserica i conviviendo u dobrom.

Sve je bombardovano. Kuće, zgrade, sve je sa bombom, sa metkom… Pa vidite da je to mjesto koje ima nastavke. Puno posljedica. Lokalna tržnica u Mostaru, naprimjer, lijepi grad, ima most sa divnom rijekom koji su Hrvati srušili 1992. godine. Bosanci su uzeli razarače i zaglavili ponovo most koji je sagradio kralj Sulejman 1500. godine. Naučio sam svu bh. muziku na YouTube-u”, tako je govorio Adnet za BiH, a onda je zapjevao sevdalinku Safeta Isovića

Poslušajte njegovu izvedbu:

@lost..my..mojo Marcelo Adnet a Brazilian actor about 🇧🇦 and Bosnians *** Marcel Adnet, Brazilianski glumac slucajno na YT naisao na Bosansku muziku. Kroz muziku se zainteresovao za BiH i Bosnjake. *** #bosniaandherzegovina #marceloadnet #europa #bosnia #brazil #muslims @Marcelo Adnet ♬ original sound – 💥Karen_from_the_Mahala💥