BiH

Ponovo pucnjava u Tuzli, dvoje uhapšeno

Službenici Policijske stanice Zapad Policijske uprave Tuzla sinoć su zaprimili prijavu o upotrebi vatrenog oružja u ulici Husinske bune, ispred jednog ugostiteljskog objekta. 

hapšenje
FOTO: RTVBN
Ilustracija / Na slici nije prikazan događaj iz teksta

Hici iz vatrenog oružja upućeni su u smjeru S.D. (48) iz Lukavca nakon čega su dvojica aktera pucnjave pobjegla s mjesta događaja. 

Pročitajte još

– Tom prilikom, S.D. je zadobio lake tjelesne povrede, konstatovane u UKC-a Tuzla, Klinika za ortopediju i traumatologiju. Operativnim radom, policijski službenici su došli do saznanja o učesnicima navedenog događaja, koji su pronađeni i privedeni u službene prostorije Uprave policije MUP TK-a, a radi se o E.S., rođen 1988. godine iz Tuzle i A.B., rođen 1985. godine iz Tuzle – navode u Upravi policije MUP-a TK. 

O događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, po čijem nalogu je izvršen uviđaj od strane policijskih službenika Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla uz asistenciju policijskih službenika PU Tuzla – PS Zapad, kao i vještaka balističke struke.

– Licima E.S. i A.B. je oduzeta sloboda, zbog postojanja osnova sumnje da se dovode u vezu sa učinjenjem krivičnog djela iz člana 166. u vezi sa članom 28. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine – Ubistvo u pokušaju.

U toku je poduzimanje daljnjih istražnih radnji, po nalogu dežurnog kantonalnog tužioca, a nakon kriminalističke obrade, navedena lica će danas uz Izvještaj biti predata Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na nadležnost i dalje postupanje – navode u Upravi policije MUP-a TK.