Region

Ponovo problemi: Obrušio se plafon u pasažu između dvije zgrade u Beogradu

Ljetnji mjeseci su savršeno vrijeme za uživanje u paprikama kada su najsočnije i najukusnije. Da biste im dali poseban pečat, dovoljno je da ih kombinujete sa nekoliko jednostavnih sastojaka koje vjerovatno već imate u kuhinji maslinovo ulje, bijeli luk, origano i sirće.

FOTO:  NOVA.RS
FOTO: NOVA.RS

Pročitajte još

Paprike su najslađe leti, kada su u punoj sezoni. Da biste ih podigli na viši nivo, dodajte im nekoliko svakodnevnih sastojaka kao što su ekstra djevičansko maslinovo ulje, sirće, beli luk i origano.

Za dodatnu aromu i slast, dodajte malo oljuštenih i isjeckanih maslina i kapara, dok će jedan filet inćuna zaokružiti ukus i poboljšati salatu. Ako ne konzumirate proizvode životinjskog porekla, umjesto inćuna možete staviti malo miso-paste, piše punkufer.hr.

Ovako pripremljenu salatu od paprika možete služiti kao predjelo ili prilog uz mesna i riblja jela.

Sastojci za ljetnju salatu od paprika:3 paprike različitih boja

70 g maslina

60 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja

30 ml vinskog octa

1 filet inćuna iz konzerve

1-2 čena bijelog luka

1 kašičica kapara

1 kašičica origana

so i biber po ukusu

Priprema ljetnje salate od paprika:Operite paprike, očistite ih i isjeckajte na kriške debljine oko pola centimetra. Posolite i pobiberite po želji.

Pripremite priliv za salatu: pomiješajte ekstra djevičansko maslinovo ulje i vinski ocat, dodajte narendani beli luk i filet inćuna koji ste prethodno izgnječili viljuškom. U preliv ubacite i kašičicu isjeckanih kapara i origano.

Prelijte preliv preko isjeckanih paprika, dodajte oljuštene masline i sve dobro promiješajte. Ostavite salatu na sobnoj temperaturi oko 10 minuta da se ukusi prožmu, zatim probajte i po potrebi dodajte još soli i bibera.

Poslužite kao prilog ili predjelo.

Prijatno!