Politika

Pokret Za nove generacije poručio: Vlada KS nije opravdala svoje imenovanje

Pokret Za nove generacije (ZNG) uputio je saopćenje nakon, kako su naveli, medijskih natpisa i upita o učešću u rekonstrukciji Vlade Kantona Sarajevo.

FOTO: FB ZA NOVE GENERACIJE - POLITIČKA INICIJATIVA
FOTO: FB ZA NOVE GENERACIJE - POLITIČKA INICIJATIVA

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

“Tragom posljednjih medijskih natpisa i velikoga broja medijskih upita koje smo dobili u protekla 24 sata, Pokret “Za nove generacije” podsjeća javnost da u proteklih 100 dana rada Vlada Kantona Sarajevo i vladajuća većina, nisu predložili ni usvojili niti jedan zakon, strategiju ili neki drugi za budućnost politički bitan dokument.

Istini za volju treba priznati da se pojedini ministri iz Vlade Kantona Sarajevo uistinu trude da pokažu neke rezultate, no većina i vlada u cjelini nisu opravdali svoje imenovanje.

Pročitajte još

Vidljivo je da je trenutna vladajuća većina imala i određenih loših kadrovskih rješenja, pa sama ideju o rekonstrukciji Vlade Kantona Sarajevo, sa ili bez ZNG-a, je jedino logično rješenje.

Pokret “Za nove generacije” je u predizbornoj kampanji, ali i u svom kasnijem djelovanju, naveo svoje osnovne principe djelovanja od kojih neće odustati. Oni se baziraju na jasno mjerljivim i konkretnim mjerama i kompetentnim ljudima koji će te mjere i realizirati. S tim u vezi se nadamo da će svi oni koji naš pokret smatraju potencijalnim partnerima ovo uzeti kao polaznu osnovu u konsultacijama.

Zvaničnih pregovora nije bilo, nezvanični kontakti su svakodnevni. Onoga momenta kada i ako nezvanične ideje i kontakti prerastu u ozbiljne konsultacije i dokumente pokret “Za nove generacije” će o tome obavijestiti građane Kantona Sarajevo i širu javnost. Do tada se nećemo oglašavati, a u cilju izbjegavanja bilo kakvih špekulacija i „podrazumijevanja“, a sve na osnovu lošeg iskustva iz prethodnih pregovora – saopćeno je iz Pokreta “Za nove generacija”.