Kultura

Počela tradicionalna blagdanska manifestacija 'Božić u Busovači'

Tradicionalna blagdanska manifestacija "Božić u Busovači" počela je u subotu u organizaciji OO HDZ-a BiH Busovača u saradnji s Udrugom "Mladi zajedno".

FOTO: FENA
FOTO: FENA

Posjetitelji su uživali u prigodnom zabavnom programu i bogatoj gastronomskoj ponudi u adventskim kućicama prvog dana manifestacije, a u želji da svojim sugrađanima uljepšaju ovo blagdansko vrijeme, organizatori i ove godine daruju svim posjetiteljima potpuno besplatnu vrhunsku božićnu zabavu.

Kod svake adventske kućice nalazi se kutija za dobrovoljne priloge posjetitelja, sukladno njihovim mogućnostima, a prikupljeni iznos bit će usmjeren za humanitarne svrhe.

Cjelokupna manifestacija održavat će se u Ulici branitelja Domovine, ispred župne crkve svetog Ante Padovanskog u Busovači, gdje su postavljene adventske kućice i pozornica na kojoj je će nastupiti dobro poznati busovački glazbenici, ali i glazbenici iz susjednih općina.

U sklopu navedene manifestacije danas će biti organizirano javno gledanje utakmice Hrvatska-Kanada, a sljedeći vikend, 3. i 4. decembra, uz zabavni program na rasporedu je i dječja zabava u povodu blagdana svetog Nikole.

Radno vrijeme adventskih kućica bit će od 18 sati subotom i nedjeljom sve do 18. decembra, kada će “Božić u Busovači” i službeno biti zatvoren.

Prihvati notifikacije