Sarajevo

Po računima Vodovod najviše naplatio u avgustu, skoro pet miliona KM

Skoro pet miliona KM naplaćeno na osnovu računa za vodu i odvodnju Kantonalno javno komunalno preduzeće “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo u augustu 2022. godine ostvarilo je najveću naplatu na osnovu računa za vodu i odvodnju u historiji preduzeća.

FOTO: KJKP VODOVOD I KANALIZACIJA
FOTO: KJKP VODOVOD I KANALIZACIJA

Uposlenici Službe naplate i obračuna utroška vode po osnovu ispostavljenih računa za vodu i odvodnju naplatili su 4.811.661 KM.

“Rezultat je to aktivnosti koje su se provodile u prethodnom periodu a koje podrazumijevaju usmeno i pismeno upozoravanje dužnika, te pojačane aktivnosti na isključenju u svim slučajevima kada tehnički uslovi dozvoljavaju samostalno isključenje dužnika”, kazao je Amar Nović, izvršni direktor za ekonomske i pravne poslove KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo.

Istakao je da preduzeće svake godine ima povećanu naplatu u ljetnim mjesecima jer u tom periodu korisnici koji žive van Bosne i Hercegovine prilikom dolaska na godišnji odmor plaćaju svoje račune, kao i da u tom periodu više posla imaju i pravna lica pa samim tim je njihov utrošak vode veći što rezultira većom naplatom, piše TVSA.

Prihvati notifikacije