Region

Plenković: "Za razliku od Milanovića, ja ne pijem, nisam ni išao u berbu..."

Predsjednik vlade Andrej Plenković dao je izjavu za medije u Splitu.

FOTO: EPA-EFE/ANTONIO BAT
FOTO: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Govoreći o slovenskom pooštravanju kontrole granica rekao je da to nije ugrožavanje Schengena, nego kontrola unutar granica, što radi i Hrvatska: “To neće ni na koji način ometati prelazak granice između Hrvatske i Slovenije.” Smatra da ga slovenski kolega nije trebao obavijestiti jer je, kako kaže, to kontrola njihovog unutarnjeg teritorija.

“Za razliku od njega, ja ne pijem, ja nisam ni išao u berbu”, odgovorio je Milanoviću, koji je danas bio u diplomatskoj berbi. Ponovio je da Hrvatska nije bila sprema na ulazak u Schengen u vrijeme njegove vlade 2015. godine i da tom problemu nisu pristupili odgovorno.

“Mi smo tom problemu pristupili za razliku od SDP-a, koji nisu iskoristili sredstva, a mi smo iskoristili tri puta više sredstava, ogromna sredstva su uložena da bismo dokazali da je Hrvatska spremna”, naglasio je premijer, a prenosi Dnevnik.hr.

“Mi svi jako dobro znamo ko je što radio u tom procesu”, kazao je. “Oni koji su mislili ući 2016. godine, zašto nisu? Kako nisu uspjeli ako su imali sve uvjete?” pitao se Plenković.

“Dijalog će se nastaviti, eskalacija sukoba je loša”, rekao je o situaciji na Kosovu. “Mi izražavamo žaljenje zbog smrti policajca, naša vlada je usmjerena ka pronalaženju mira, ka dijalogu i da Kosovo krene na put prema Europskoj uniji.”

Vratio se zatim europskim izborima te rekao kako je 12 zastupnika dobro, a “što se tiče predviđanja, vidjet ćemo što će biti, ja sam protiv velikih segmentiranja političke scene”.

Prihvati notifikacije